Dolar 32,3679
%-0.35
Euro 34,7063
%-0.29
Altın 2.396,070
%-1.1
Bist-100 10.164,00
%1.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan 'Tıp Bayramı' mesajı

CHP'li Purçu'dan 'Tıp Bayramı' mesajı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı yaptığı yazılı bir açıklamayla kutladı. Purçu, açıklamasında sağlık çalışanları için "En yakın zamanda hak ettikleri değeri gördükleri bir yönetim anlayışına tabii olmalarını, hem iktidar, hem toplum tarafından el üstünde tutuldukları bir dünyaya kavuşmalarını diliyorum" temennisinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 14.03.2022 - 10:16

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

Purçu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

Tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın en önemli hedefidir. Her alanda müreffeh, çağdaş bir toplum ve güçlü bir devlet olabilmenin ön koşullarından biri sağlıklı bireylere sahip olmaktır. Çünkü sağlık, huzurun ve mutluluğun vazgeçilmez unsurudur. Sağlık hakkı en temel haklarımızdandır.

Yaşadığımız çağda tüm insanlara sağlık hizmeti verilmesi ve insanların bu hizmetlere ulaşabilirliğinin artırılması, gelişmişliğin temel göstergelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Zira "insan" varlıkların en değerlisi ve üretilen her hizmetin odak noktasıdır.

İki yılı aşkın bir süredir Covid-19 pandemisi ile mücadelede sağlık çalışanlarımızın ne kadar önemli ve zor bir görevde bulunduklarını, ne kadar kutsal bir meslek icra ettiklerini, hayatlarını ortaya koyarak, gece gündüz demeden büyük fedakârlıklarla çalıştıklarını ve hükümetin onlardan olağanüstü bir özveri beklediğini bir kez daha gördük. Canları pahasına görevlerini yapmak durumunda bırakılan sağlık personelimizin, bu süreçte göstermiş olduğu büyük çaba, gayret ve fedakârlıklar her türlü takdirin üzerindedir.

Hem pandemi öncesinde hem sonrasında özveriyle, gayretle çalışan, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olan hekimlerimizin, ülkeyi terk etmek zorunda kalmaları karşısında verilen çirkin tepkiyi kınıyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gidecek olan hekimler değildir!

En değerli hazinemiz olan sağlığımızın öneminin kuvvetli bir şekilde hissedildiği bu günlerde, bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak, görevini büyük bir özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, en yakın zamanda hak ettikleri değeri gördükleri bir yönetim anlayışına tabii olmalarını hem iktidar hem toplum tarafından el üstünde tutuldukları bir dünyaya kavuşmalarını diliyorum. Seçime kısa bir süre zarfı kalmış olan bu günlerde bu hedef doğrultusunda çabaladığımızı ve politika oluşturduğumuzu yürekten bilmelerini istiyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.