Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven: Engelliğin nedenleri ortadan kaldırılmalı

CHP'li Güven: Engelliğin nedenleri ortadan kaldırılmalı

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, engelliliğe yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için alınacak önlemlerin araştırılması amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2015 - 10:59
2002 yılında gerçekleştirilmiş olan “Türkiye Özürlüler Araştırması”na göre engelli nüfusun toplam nüfus içindeki oranının yüzde 12.29 olduğunu belirten Güven, engelli yurttaşların öncelikli hizmet gereksinimlerinin bulunduğuna dikkat çekti. Güven, “engellilik durumunun” yalnızca “engelliler ve aileleri” için değil toplum için de ciddi ekonomik, sosyal, fiziksel ve psikolojik sorunlar yarattığını belirtti. Bu sorunlardan dolayı engelliliğe yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması için çalışmaların yürütülmesi gerektiğini söyleyen Hülya Güven, “Engelli bireylere sosyal ve mesleki rehabilitasyon hizmetlerinin sürekli verilmesi gerekmektedir” dedi.

AŞILAMALAR DÜZENLİ YAPILMALI
Prof. Dr. Hülya Güven Engelliliğe yol açan etkenlerden birincisinin doğum öncesi ve doğum süreci olduğuna dikkat çekerek, engelliliğin nedenlerini ortadan kaldırmak için aşılamaların düzenli yapılması, çevre sağlığı önlemleri, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, anne ve çocuklarda beslenme bozukluklarının giderilmesi gibi önlemler ile birlikte genetik danışmanlığın da sağlanması gerektiğini söyledi. Ülkemizde prenatal bakım, doğum hizmetleri ve yenidoğan bakımının yetersiz olduğu, bebeklerin kundaklanmalarının devam ettiği, akraba evliliği oranının yüksek olduğunu da belirten Güven, ülke nüfusunda engelliliğin önlenmesinin,  toplumun refahını da artıracağını savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.