Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Dayanç'tan Zeybekci’ye sert yanıt

CHP'li Dayanç'tan Zeybekci’ye sert yanıt

Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin, İzmir Büyükşehir adaylığı ile ilgili "İzmir mahallenin en güzel kızı kim istemez ki..." sözlerine CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Dayanç'tan da tepki geldi. Dayanç, bu benzetmenin çirkin, cinsiyetçi, ayrımcı, ayrıştıran bir düşünce yapısının ürünü olduğunu belirterek, kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi. CHP'li Dayanç'tan Zeybekci’ye sert yanıt

  • Ege Postası
  • 23.11.2018 - 11:59

EGEPOSTASI-  Kulislerde AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı konuşulan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci'nin, İzmir'de katıldığı toplantıda bu konudaki soruya, "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez" şeklindeki sözleri tepki çekti. Uzun yıllardır kadına yönelik şiddete karşı sosyal projeler üreten CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Dayanç, bu benzetmenin çirkin, cinsiyetçi, ayrımcı, ayrıştıran bir düşünce yapısının ürünü olduğunu belirterek, kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

Dayanç, "Bakan Zeybekci ve zihniyetinin henüz aday bile değilken kadın-erkek eşitliğinin ve kadın özgürlüğünün en yüksek olduğu bir kentte kadına bakış açısını çok net bir biçimde ortaya koymasından son derece rahatsızım. Bu kenti yönetme iddası olan bir yöneticinin daha yolun başında kadına yönelik bu erkek egemen zihniyetin cinsiyetçi söylemlerin bu kenti nasıl yöneteceği noktasında da yol gösterici olmuştur. İzmirli kadınlar çağdaş, aydınlık ve herşeyden öte Mustafa Kemal Atatürk’ün kızlarıdır. Şayet Sayın Zeybekci aday olursa 31 Mart'ta en büyük cevabı İzmir'den Mustafa Kemal Atatürk'ün kızları verecektir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.