Dolar 32,3342
%-0.01
Euro 34,8237
%0.04
Altın 2.406,000
%0.52
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Arslan asbestli geminin son konumunu paylaştı: Bir kez daha uyarıyoruz

CHP'li Arslan asbestli geminin son konumunu paylaştı: Bir kez daha uyarıyoruz

Bilim insanlarının uyarılarına ve kamuoyundaki büyük tepkiye rağmen Türkiye’ye gelişine onay verilen Brezilya donanmasına ait nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo, Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’ne getirilmek üzere 5 Ağustos’ta Rio De Jenario Limanı’ndan yola çıktı. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan geminin Senegal açıklarından ülkemize doğru seyrini sürdürdüğünü belirterek tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2022 - 11:33

EGEPOSTASI- Türk firması Sök Denizcilik Şirketi'nin 2021 yılının Nisan ayında Brezilya'dan satın aldığı nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo'nun, söküm için İzmir Aliağa'ya getirilmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçen ay izin vermişti.

Bilim insanlarının, söz konusu asbestli geminin söküm işlemlerinin çevreye ve halk sağlığına vereceği büyük zararlar hakkındaki uyarılarına rağmen bakanlığın onay vermesi kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Bakanlık, tepkilere karşın geri adım atmazken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kararın iptali için gerekli hukuki mücadeleyi başlatmıştı.

Öte yandan kentte tartışmalar devam ederken, Nae Sao Paulo adlı asbetli gemil 5 Ağustos'ta Brezilya'dan yola çıktı ve seyir halinde.

EDNAN ARSLAN: HAKKINIZ YOK!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya hesabından geminin son koordinatlarını paylaşarak, "Asbestli savaş gemisi #NaeSaoPaulo Senegal açıklarından ülkemize doğru seyrini sürdürüyor. Bir kez daha uyarıyoruz; Suyumuzu, toprağımızı, havamızı kirlettirmeyiz. Ne ülkemiz nede güzel İzmir’imiz dünya çöplüğü değildir. İzmirlileri daha fazla huzursuz etmeye hakkınız yok." mesajını paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.