Dolar 32,4315
%0.03
Euro 34,7446
%-0.17
Altın 2.431,300
%-0.15
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Akın'dan Cumhur İttifakı'na: Cumhurbaşkanı adayımızı öğrenmek istiyorlarsa...

CHP'li Akın'dan Cumhur İttifakı'na: Cumhurbaşkanı adayımızı öğrenmek istiyorlarsa...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Büyükizmir TV’de yayınlanan ‘Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum’ programında Türkiye gündemini değerlendirdi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akın, "Cumhurbaşkanı adaylığı için isimleri Cumhur İttifakı soruyor. Şu anda Cumhur İttifakı’nda büyük bir korku var. Korkunun ecele faydası yok. Adayımızı öğrenmek istiyorlarsa seçim kararı alsınlar, adayımızı görsünler" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 13:34

EGEPOSTASI – CHP Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Büyükizmir TV’de yayınlanan ‘Doğan Beyazgül ile Özgür Yorum’ programının konuğu oldu. 

Akın, 6 parti liderinin imzaladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ mutabakat metni, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, hükümetin ekonomi politikalarını ve söylemlerini de eleştirdi.

Akın’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“BÜTÜN SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ HAZIR”

“Türkiye şu an ekonomik darboğazın içinde. Yanlış yönetimlerin sonucunda ekonomi, sosyal haklar, enerji ve tarım konularında buhran yaşıyoruz. Bütün sıkıntılara karşı çözüm önerilerimiz hazır. Tane tane açıkladık. Tabii sorunları görmezden gelen, duymazdan gelen bir iktidar var. 84 milyon vatandaşımız bunu hep birlikte ödüyoruz. Bu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakatı Türkiye için umut olmuştur. İnsanlar yurtdışına gidip umut aramak yerine Türkiye’de umut aramayı görmüşlerdir. Hakkın, hukukun adaletin güven altına alındğı, demokratikleşmenin hızla ilerlediği, tek adam vesayetinden kurtulduğu ve insanların rahatlıkla sorunlarını anlatabildiği, baskıcı bir yönetimin olmadığı, çağdaşlaşmanın önünün açıldığı bir sistem… 

Dün iş dünyası, esnaf ve sanayicilerin bulunduğu bir grupla toplantı yapmıştık. ‘Biz istikrar istiyoruz’ dediler. ‘İstikar nedir?’ diye sorduğumda ‘Önümüzü görmek’ yanıtını verdiler. Biz bırak 1-2 ay sonrasını yarın ne olacağını bilmiyoruz. Ekonomi çarkları durdu. Yönetmek yerine yönetmemeyi tercih edip yarattığı yoksullukla gurur duyan bir iktidar var. Bunların çözümü parlamenter sistemde herkesin rahatrlıkla söz alabildiği, korkmadan konuşabildği bir ortam yaratılacak.

Mutabakat metninde Türkiye’nin major sorunlarının hepsinin çözümü var. Cumhur İttifakı’nın çekemediği, uykularını kaçıran masa Türkiye’yi yönetecek. 

“AK PARTİ İKTİDARI VATANDAŞ NEZDİNDE SONLANMIŞTIR”

Önümüzdeki seçimleri kazanacağız. Seçim kararı alındığı günden itibaren Türkiye’ye karşı umutlar artacaktır. Seçimi kazandıktan sonra Türkiye’de güven tekrar inşa edilecek. Şu an güven yok, hukuk, adalet noktasında sıkıntılar ortada. Yönetilemeyen bir Türkiye var. Plansızlıkta en uç noktadayız. Enerjide yaşadığımız büyük sıkıntılar plansızlık, programsızlık ve öngörüsüzlükten oluşmuş. Sokakta, çarşıda, pazarda AK Parti iktidarı vatandaş nezdinde sonlanmıştır. Eğer böyle değil diyorlarsa hodri meydan! Getirsinler sandığı vatandaş göstersin ne olduğunu. 

Açık ve net söyleyebilirim, öncelikle Türkiye’de vatandaşlarımızın, sanayicilerimizin, esnafımızın, gençlerimizin umutsuzluğa düşme diye bir nedeni olamaz. Bu ülkede CHP var. Biz bunu başaracağız. Millet İttifakı’yla birlikte, dostlarımızla birlikte ve bu yolda ant içmiş, sorumluluk almış Genel Başkanlarımızla başaracağız. Umutsuzluğa yer yok.  Bu güven ortamını sağlamanın yolu vatandaştan yetki almaktır. 

“MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR”

AK Partili yöneticiler ‘Biz tarımda iyiyiz, esnaf iyi, elektrik faturaları en ucuz’ diyorlar ya, bakın bu çok acı bir şeydir. Bu ülkeyi yönetenler vatandaşın gözünün içine baka baka ‘Dünyada en ucuz elektrik bizde’ diyor. Sen 250 euro maaş alanla 2 bin 250 euro maaş alanı nasıl aynı kefeye koyarsın? Hayat pahalılığı almış başını gitmiş. Bir esnafımız dedi ki ‘Bir aylık eletkrik faturam kiramı geçti.’ Hadi buyur bakalım. Nasıl ödenecek şimdi? Milletin gözünün içine baka baka enerji, akaryakıt ucuz derseniz milletin aklıyla alay etmiş olursunuz.

KILIÇDAROĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Diyarbakır’da gördüğümüz tablo gözlerimizi yaşarttı. Gittiğimiz her toplantıda her ziyarette, Genel Başkanımız o kadar açık ve net cevaplar verdi ki. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin gittiği her yerde büyük bir sevgi ve mutlulukla karşılanıyor. Bunu uzun yıllardır yakın çalışma fırsatı bulduğum liderimizle gittiğimiz her yerde gururla hissediyoruz. 

"SEÇİM KARARI ALSINLAR, ADAYIMIZI GÖRSÜNLER"

Cumhurbaşkanı adaylığı için isimler kim tarafından soruluyor? Cumhur İttifakı tarafından. Ben buradan açık ve net söyleyeyim, seçim kararı almak erdemli bir davranıştır. Biz size diyoruz ki, ‘Vatandaş sizi istemiyor.’ Siz aksini söylüyorsanız, sandığı getirirsiniz, adayı da görürsünüz. Şu anda Cumhur İttifakı’nda büyük bir korku var. Korkunun ecele faydası yok. Adayımızı öğrenmek istiyorlarsa seçim kararı alsınlar, adayımızı görsünler. 

Aday için belli kriterler vardır. Kriterler belli olmuş olabilir ama isim konusunda bir şey söyleme yetkim yok. İttifak ortamı sevgiyle, şefkatle korunup kollanması gereken bir şey. Çok merak ediyorlarsa adayımızı, 13. Cumhurbaşkanımız, Millet İttifakı’nın adayı olacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.