Dolar 32,4401
%0.01
Euro 34,8514
%0.32
Altın 2.427,720
%-0.45
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP din adamlarıyla buluştu... Yücel'den iktidar mesajları

CHP din adamlarıyla buluştu... Yücel'den iktidar mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, yaklaşan Ramazan ayı öncesi din adamlarıyla buluştu. Tarihi Alsancak Havagazı fabrikasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda emekli din adamı ve eğitimci katıldı. Buluşmada söz alan emekli imamlar konuşmalarında çarpıcı eleştirilerde bulunurken, ayrımcılığın sona erdirilmesi, topluma ve imamlara dayatılan yanlış algıların yıkılması gerektiğine vurgu yaptı. 

  • Ege Postası
  • 30.03.2022 - 11:26

Gerçekleştirdikleri organizasyonun amacının hem din insanlarıyla ramazan ayı öncesi bir arada olmak hem de emekli din adamlarının çözüm bekledikleri sorunlarına ilişkin destek vermek olduğunu ifade eden, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, benzer buluşmaların daha sık gerçekleştirileceğini ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti;

MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI DİN ADAMLARIMIZ UNUTULMAZ

Ülkemize hizmet etmiş, hoşgörünün, barışın, kardeşliğin, hak, adalet, ahlakın ve erdem dini olan İslamiyet’i anlatan, öğreten saygıdeğer hocalarımız, bugün sizlerle bir araya gelmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyim. Toplumumuzun inanç önderleri olarak sizler, Hz. Peygamber Efendimizin, Ehl-i Beytin güzel ahlakını, hoşgörüsünü Allah sevgisini toplumumuza öğreten ve bunu topumun her kesimine nakşeden anlayışın mimarlarısınız. Tarihimizde tıpkı sizler gibi, Ülkemiz için, Vatanımız için mücadele eden ve İstiklal Madalyası sahibi olan din adamlarımız var.

Demiralay Müfrezesini kuran Hafız İbrahim Demiralay, Milli Mücadelede, oluşturduğu beş yüz kişilik taburla çarpışan Aksaray Müftüsü Kadızade İbrahim,  Mustafa Kemal Atatürk’ü Amasya'da karşılayıp “Bu Paşa bildiğimiz Paşalardan değil” diyen Amasya/Karadeniz Vaizi Abdurrahman Kamil Efendi’nin ve daha nicelerinin yiğitlikleri unutulamaz.

Milli Mücadele'de, Şeyhülislam Dürrizade'nin, “Kuvayi Milliyecilerin öldürülmesinin caiz olduğu” fetvasına karşı, Ankara Fetvasını ilan eden.  Bunun üzerine, Divan-ı Harb tarafından Milli Mücadeleye verdiği destekten dolayı idama mahkûm edilen, cumhuriyetimizin ilk Diyanet işleri Başkanı Mehmet Rıfat Efendi’yi de rahmetle anmadan geçemeyeceğim. 

GENÇLERİMİZİN ARASINDA AYRILIK VE ÖFKE YARATTILAR

Yücel konuşmasının devamında, halkın sadece oylarına değil, sorunlarına talip olduklarını, din adamları buluşmasını da bu sebeple organize ettiklerini ifade ederek “ Hepimizin de bildiği ve yaşadığı gibi ülkemiz zor günlerden geçiyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da defaten açıkladığı gibi biz halkımızın oylarına değil onların sorunlarına talibiz. Emin ve müsterih olun ki el birliği, yürek birliği edildiği müddetçe halkımızın çözemeyeceği sorun yoktur. Milletimizin hak ettiği insan onuruna yaraşır hayatı hep beraber kuracağız. İnsani ve dini değerlerin toplumu bir arada tutan en önemli unsurlardan olduğunu biliyoruz. Ancak, dinî söylemleri siyasete ve öfkeye alet ederek, sözde dindar nesil yetiştirmek isteyenler, bugün gençlerimizin arasına ayrılık ve öfke sokmaktan başka bir iş yapmamaktadır” dedi. 

CAMİYE SİYASET SOKMAYACAK BİR İKTİDAR KURUYORUZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kurulacak millet iktidarının camiye siyaset sokmayacağını, işi ehline teslim eden,  hakları gasp edilen herkesin hakkının teslim edileceği bir iktidar olacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;
Kuracağımız iktidarda, din ve vicdan özgürlüğünün dokunulmaz bir insan hakkı haline gelmesini sağlayacağız. “Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü” anlayışıyla, doğruluğu, dürüstlüğü, adaleti, hak ve hukuka riayeti, işi ehline teslim etmeyi sağlayacağız. Camiye siyaset sokmayacağız. Dinin siyaset tarafından sömürülmesine izin vermeyeceğiz.   Komşusu açken tok yatmayanlardan olduk, iktidarımızda da bu anlayıştan taviz vermeyeceğiz.  

Sizler de sıkıntılı günler geçiriyorsunuz. Emekli olan din görevlilerimizin aldıkları ücretlerin yeterli olmadığını biliyoruz. Mevcut iktidar da bu konuyu gündemde tutmamıza ve sürekli olarak sizler adına dile getirmemize uzun bir süredir kulağını tıkamış durumdadır.

2018 seçimlerinde bir seçim vaadi olarak dile getirilen 3600 ek gösterge üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen henüz verilmemiştir. İşbaşına geldiğimizde 3600 ek gösterge geciktirilmeden sizlere tahsis edilecek ve emekli maaşlarınızda ciddi bir iyileştirme sağlanacaktır.  Devletin tüm olanaklarını dengeli dağıtmak ya da dağıtmamak biliniz ki bir siyasi tercihtir. Biz, siyasi tercihimizi güzel ahlaktan, erdemden, onurlu yaşamdan ve halktan yana yapacağız. 

KUL HAKKININ YENMEDİĞİ BİR ÜLKEYİ BİRLİKTE KURACAĞIZ.

Din adamları buluşmasına katılanlara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve selamlarını ileten Deniz Yücel, sözlerini de Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle tamamladı. Yücel “Sözlerime son vermeden önce, Bugün burada bizlerle bulunan tüm din adamlarımıza Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun sevgi ve salamlarını iletmek isterim. Genel Başkanımız ne demişti? 

“Herkese sözüm var, bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğiz. Gerçekten adaleti, hukuku getireceğiz. Feryatlar artık son bulmalı, bu memlekette feryat olmamalı. Açlık olmamalı, yoksulluk olmamalı.Yoksulun da hakkını, hukukunu savunmak bizim görevimiz. Bizim namus borcumuz, Herkesin hakkını, hukukunu sağlayacağız. Bu düzeni değiştireceğiz, adaletli bir düzeni inşa edeceğiz.” sözü vermişti.

Kul hakkının yenmediği, yiyenin adalete teslim edildiği bir ülkeyi sizlerle beraber kurmak istiyoruz. Yaklaşan ramazan ayının, tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, huzurlu ramazanları hep beraber yaşayacağımız bir Türkiye’yi el birliğiyle inşa etmeyi temenni ediyorum” dedi.

DİN ADAMLARINDAN ÇARPICI MESAJLAR  

Yücel’in ardından söz alan din adamları da organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek,  topluma empoze edilen yanlış algıların yıkılması için çalışılması gerektiği vurgusu yapıldı. Din adamları şunları söyledi;  

Emekli İmam Zeki Öztürk: Bir kişi konuştu diğerleri konuşmak istemedi. Çekiniyoruz. Başka Çocuğum İmam Hatip’e gidiyor. Diyor ki, “Baba, İmam Hatip öğrencilerinin beşte biri Cuma’ya gitmiyor”. Günümüz kadar birbirine hakaret eden bir kitle görmedim. 

Emekli İmam Hikmet Demir: Bizim de öz eleştiri yapmamız lazım. Demek ki bizde İslam’ın güzelliğini, hoşgörüsünü farklı kesimlere anlatamadık, izah edemedik. Bu temel gelen bir baskı veya çevre baskısı oldu bundan dolayı anlatamadık. Bundan birbirimizi tanıma, anlama, eksiklerimizi giderme, öz eleştiri yapma adına adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Aradaki sınırların, yanlış algıların giderildiğinde bazı şeylerin daha iyi sürdürülebileceğini düşünüyorum.

Emekli İmam İrfan Özdemir: Ben sizlere sadece dünya tek gözle değil, bütün siyasi partilerle barışık olarak, yani bize empoze edilen “O CHP’lidir, din düşmanıdır” algısını, bizden sonraki nesiller için yıkmalıyız. Bunun için biz çalışmalıyız. Bir siyasi parti olarak konuşmuyorum. Bizden olmayan bizden değildir felsefesini biz emekli imamlar yıkmalıyız.

Emekli İmam Halil İbrahim Gümüş: Hepimiz bu vatanın kıymetli evladıyız. Bu vatan için çırpınıyor, gayret gösteriyor ve bu vatanı seviyoruz. İYİ partisiyle, CHP’siyle, Ak Partisiyle, MHP’siyle, HDP’siyle bu memleketin öz evladıyız. Evlatlar birbirini eleştirebilirler, görüş ayrılığı olabilir ama sonuçta bizim tek vatanımız vardır, tek bayrağımız vardır, tek sevgimiz vardır vatan sevgisidir. Allaha çok şükür bu sevgide birleştik. Ben il başkanına ve ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum, bize değer verdiğiniz için, buraya davet ettiğiniz için.

Emekli İmam Mustafa Sever: Biz İmamlarda emeklilik olmaz. Ancak bu dünyadan göç edince emekli oluruz. Hepimiz bu kubbede hoş bir seda bırakmalıyız. Biz imamların partisi olmamalı diyorum. Çünkü görev yaptığımız yerde herkesi kucaklıyoruz. Biz yapıcı olacağız. Sevgili Peygamberimizin hadisi şerifte buyurduğu gibi “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın. Sevdirin nefret ettirtmeyin”. Belli makamlara gelmek için, yükselmek için bir karış eğilmeden hakikati söyleyebiliyorsak, hoş bir seda bırakabiliyorsak ne mutlu bize. Bizleri davet eden, kıymet veren il başkanımıza ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyor, herkes hayırlı ramazanlar diliyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.