Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den kur artışına tepki ve erken seçim çağrısı

CHP'den kur artışına tepki ve erken seçim çağrısı

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirmeye devam etmesiyle Türk Lirası’nda tarihi değer kayıpları yaşanmaya devam ederken bugün dolar/TL’de 17,14, euro/TL’de 19,43 ile rekor tazeledi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir milletvekilleri tarihi zirvesini tekrar tekrar yenileyen döviz kurlarına tepki gösterdi. 

  • Ege Postası
  • 17.12.2021 - 17:17

EGEPOSTASI- Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları neticesinde geçtiğimiz ay döviz kurlarında ciddi artışlar meydana gelmişti. Ay başında 10 lirayı gören dolar ise Merkez Bankası’nın tüm müdahalelerine ragmen tırmanışını sürdürdü.

Merkez Bankası’nın (TCMB) artan enflasyona rağmen faiz indirmeye devam etmesiyle Türk Lirası’nda tarihi değer kayıpları yaşanmaya devam ederken bugün dolar/TL’de 17,14, euro/TL’de 19,43 ile rekor tazeledi. İngiliz sterlini de 22,40 lira ile yeni zirveye ulaştı.

Döviz kurlarında günlük yükseliş ise yüzde 5’i aştı.

YÜCEL: SUSMAYIN

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Döviz, altın, borsa yangın yeri. Akaryakıt, hayat pahalılığı ve zamları konuşmaya gerek bile yok. Bir sigara yakıp “güzel memleketti be” demek istemiyorsanız bugün susmayın.#MilleteTeslimOlun #HemenSeçim" dedi.

“GERİSİ SİZE KALMIŞ”

Döviz kurlarındaki artış devam ederken CHP İzmir milletvekilleri, hem asgari ücret hem de liranın alım gücü üzerinden mevcut kurların geldiği durumu eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, liranın dolar karşısındaki değer kaybını asgari ücretin dolar bazında hesabı üzerinden yaptı ve “Asgari ücret 4 bin 250 TL oldu. 25 yıllık İngilizce Öğretmeni 5 bin 300 TL alıyor. İnfaz Koruma Memurlarının Maaşı 4 bin 500 TL civarında. Emekliler 1500 TL ila 3 bin TL arasında maaşla sürünüyor. Geçen yıl asgari ücret 380 dolardı, bugün 264 dolar. Gerisi size kalmış” dedi.
 
ASGARİ ÜCRET 1 GÜNDE 15 DOLAR DÜŞTÜ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da asgari ücretin dolar karşısındai değer kaybını eleştirdi ve “Asgari ücret açıklandığında 274 dolardı. Şu an 259 dolar oldu. Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti 2 ay önce 15 Euro olarak açıklandığında paramızdaki karşılığı 152 TL idi. Şimdi 276 TL oldu” ifadelerini kullandı. 

“NET BİR BAŞARISIZLIKTIR”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise; Mart ayı ve bugünü kıyasladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Şahap Kavcıoğlu 20 Mart 2021 günü Merkez Bankası Başkanı olduğunda dolar 7 lira 20 kuruştu. Bugün dolar 16 lira 46 kuruş. Türk Lirası 9 ayda 9 lira 26 kuruş değer kaybetti. Bu net bir başarısızlıktır! Suçlu siz misiniz, talimat aldığınız yer mi?”

Kılıç başka bir paylaşımında, "Bütçe görüşmelerinin son gününde çalışmalarımız devam ediyor. Bu bütçede yandaşlar var ama işçi yok, çiftçi yok, memur yok, emekli yok, EYT’li yok.. Türk Lirası kar gibi erirken, enflasyon büyüyor. Vatandaşın kaybettiğini yerine biz koyacağız. #HemenSeçim" dedi

“SARAYIN BÜTÇESİ DAHA KABUL EDİLMEDEN ERİDİ

Bütçe görüşmelerinin başladığı gün ve bugün doların seviyesi üzerinden kuyaslamayla Türk lirasının deper kaybını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bütçenin tümü üzerine son konuşmaları takip etmek üzere Meclis Genel Kurulu’ndayız. Bütçe görüşmelerine başladığımız 6 Aralık 2021’de dolar 13,72 TL iken bugün 16,76 TL !! Sarayın bütçesi daha Meclis’te kabul edilmeden eridi!” dedi.

"TEK ÇARE HEMEN SEÇİM"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Hükümetin kötü ekonomi yönetimi piyasaları sarsmaya devam ediyor. Bu geceden itibaren, motorine 1 lira 14 kuruş, benzine 69 kuruş, oto gaza 70 kuruş zam geliyor. Bu fiyatlar karşısında vatandaş ne yapsın, esnaf ne yapsın. Tek çare, #HemenSeçim…" dedi.

"HÜKÜMET İSTİFA"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, "Asgari ücretliyi, işçiyi, emekçiyi, emekliyi, dulu, yetimi, çiftçiyi, engelliyi, öğrenciyi yok sayan #hukumetistifa #HemenSecim" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.