Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den TOKİ'nin ‘Sevgi Yolu’nu satışa çıkarmasına tepki: Vatandaşlara ne faydası var?

CHP'den TOKİ'nin ‘Sevgi Yolu’nu satışa çıkarmasına tepki: Vatandaşlara ne faydası var?

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Gaziemir ilçesinde yurttaşların yürüyüş yolu ve park olarak kullandığı kamu arazisinin bir kısmını satışa çıkarmasına CHP Gaziemir İlçe Örgütü tepki gösterdi. İlçe Başkanı Kasım Özkan, "20 yıllık rant iktidarı, bu kez Gaziemir’imizin en merkezi noktalarından birini gözüne kestirmiş. Gaziemirli hemşehrilerimizin rahatça hava alıp dolaşabildiği, oturup zaman geçirebildiği Sevgi Yolu dediğimiz alanı vatandaşın kullanımından alıp, TOKİ eliyle ranta açılması kamu vicdanının yaralamaktadır. Varını yoğunu betona gömen bu zihniyete soruyoruz; imar planında otopark alanı olarak gözüken ve yıllardır da planlara uygun olarak kullanılan bu alanın satışının Gaziemirli vatandaşlara ne faydası var?" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2022 - 10:15

EGEPOSTASI- TOKİ’nin Gaziemir’in merkezindeki Atıfbey Mahallesinde bulunan ve ‘Sevgi Yolu’ olarak bilinen alanda konut, yol ve yeşil alan niteliğindeki 908 metrekarelik arsayı satışa çıkarmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Vatandaşlamrın araç trafiğine kapalı olduğu için rahatça yürüyebildiği alanın otopark olarak kullanılan kısmına “Bu arsa satılıktır” yazısı asıldı. Arsanın TOKİ'nin 20-21 Nisan’da 18 ilde 188 muhtelif taşınmaz için düzenleyeceği müzayedede satışa sunulacağı belirtildi.

Emlak Müzayede tarafından yapılacak satış için belirlenen rakam ise 2 milyon 907 bin 360 lira olarak açıklandı. Katma Değer Vergisi’nden de muaf olarak satışa sunulan alanın yüzde 25’i peşin, gerisi 36 ay vade ile ödenebilecek.

CHP Gaziemir İlçe Örgütü tarafından satış kararına tepki gösterilirken, satış ilanının yer aldığı bölgede basın açıklaması yapıldı. 

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ve yönetimi, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve belediye başkan yardımcıları basın açıklamasına katıldı.

"GAZİEMİRLİ VATADANŞALARA NE FAYDASI VAR?"

İlçe Başkanı Özkan tarafından yapılan açılamada şu ifadelere yer verildi:

"20 yıllık rant iktidarı, bu kez Gaziemir’imizin en merkezi noktalarından birini gözüne kestirmiş. Gaziemirli hemşehrilerimizin rahatça hava alıp dolaşabildiği, oturup zaman geçirebildiği Sevgi Yolu dediğimiz alanı vatandaşın kullanımından alıp, TOKİ eliyle ranta açılması kamu vicdanının yaralamaktadır. Varını yoğunu betona gömen bu zihniyete soruyoruz; imar planında otopark alanı olarak gözüken ve yıllardır da planlara uygun olarak kullanılan bu alanın satışının Gaziemirli vatandaşlara ne faydası var? Çevresinde belediye hizmet binamızın yanında pazar yeri, alışveriş merkezleri, karakol olan, bölgenin tüm otopark ihtiyacını karşılayan bu alan satılarak dört katlı bir bina inşa edilmek isteniyor. Bu arazinin beton olması demek, halkımızın rahat edeceği alanların yok olması demek. Buranın kamunun yararına kullanılması bir zorunluluktur. Gaziemirlinin nefes aldığı alanları beton haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Halka hizmet yerine yine yandaşa hizmet götüren bu iktidarın sonu geldi.

Memleketin en kıymetli köşelerini parsel parsel satan bu zihniyeti artık çok iyi tanıyoruz. Devlet eliyle 5'li çeteyi, katarlı emirleri, yandaşı, akrabayı her fırsatta kayıranlar, geçiş garantili yollar, havaalanları, köprüler, tüneller yaparak bugünümüzü ve geleceğimizi ipotek olarak verenler bilsin ki Geliyor Gelmekte Olan! 

Talan düzeniniz batacak, Halk kazanacak!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.