Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Mardin'de hükümete çağrı

CHP'den Mardin'de hükümete çağrı

CHP heyetini yaşanan elektrik kesintilerini yerinde incelemek için Mardin’e geldi.

  • Ege Postası
  • 30.03.2018 - 16:37

Mardin’de yaşanan elektrik kesintileri kentte üretimi durdurmuş durumda. Elektriksiz kalan köylerde kuyulardan su çekemeyen çiftçi, ekili arazilerini de sulayamıyor. Özellikle Mardin Kızıltepe’de yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile okullarda da eğitim durmuş vaziyette.

CHP milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Mustafa Balbay, Mahmut Tanal, Tacettin Bayır ve Ahmet Akın mağdur edilen vatandaşların sorunlarını yerinde inceleyerek çözüm bulmak için Mardin'e geldi. 

CHP milletvekilleri Mardin'de halkın yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılandı. Mardin merkez, ilçe ve köylerinde incelemelerde bulunarak vatandaşların şikâyetlerini dinleyen CHP milletvekilleri yaşanan elektrik kesintilerinin son bulması için girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini bildirdiler. 
 

Mardin’e giden heyette bulunan ve konu ile ilgili açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi şöyle konuştu:

“Yetkililer çiftçinin elektrik borcu olduğu için kesinti yaptıklarını söylüyorlar ama borcu olmayanların da elektriği kesilmiş durumda. Toptan tüm halkı cezalandırıyorlar. Üstelik elektrik kesintilerini jandarma ve polislerle birlikte adeta bir terör operasyonu yapar gibi halkın üzerine giderek gerçekleştiriyorlar. AKP hükümetinin bu yanlış tutumu nedeni ile Mardin’de asker ve çiftçiler karşı karşıya geliyor. Burada görüştüğümüz çiftçiler TEDAŞ Mardin'de çiftçiye “DEAŞ olmuş” diyorlar.

İki gün önce Tarım Ve Hayvancılık Bakanı bölgeye gelmiş. Ancak buradaki vatandaşlar sorunlarının Tarım Ve Hayvancılık Bakanıyla çözülemeyeceğinin farkındalar. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı konuya müdahil olmalı ve elektrik dağıtım şirketinin yaptığı bu kesintileri durdurmalı. Yeni değil bölgede elektrik kesintileri birkaç yıldır yaşanıyor. Konuyu iki yıldır meclis gündemine taşıyor ve meclis kürsüsünden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı’nı görevini yapmaya çağırıyoruz. Ancak AKP hükümeti her zamanki gibi vatandaşların bu talebini görmezden gelerek üreticinin değil şirketlerin yanında duruyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.