CHP'de parti içi muhalefetten saatler süren toplantı: İzmir'den o vekiller katıldı!
Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, aralarında 13 mevcut CHP milletvekilinin de olduğu 42 kişinin Ankara'da 6 buçuk saat süren bir toplantı yaptığını duyurdu. Toplantıda CHP'nin gidişatının masaya yatırıldığını ve Kılıçdaroğlu'na duyulan ihtiyacın dile getirildiğini iddia eden Yarkadaş, "Bu toplantı CHP’nin parti içi muhalefeti açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor" dedi. Edinilen bilgilere göre toplantıya CHP İzmir Milletvekillerinden Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat ve Rıfat Nalbantoğlu da katılım sağladı.
- Ege Postası
- 23.02.2026 - 12:37
- Güncelleme: 23.02.2026 - 12:47
Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Bugün Ankara önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. CHP’li mevcut 13 milletvekili, 13 eski milletvekili, 3 eski il başkanı, 3 eski PM üyesi ve bazı belediye başkanları yaklaşık 6 buçuk saat süren bir toplantı yaptı. Edindiğim bilgiye göre; 42 kişinin katıldığı toplantıda partinin gidişatı, yapılması gerekenler, yaşanan sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırıldı" dedi.
.jpg)
İZMİR'DEN HANGİ VEKİLLER KATILDI?
Edinilen bilgilere göre toplantıya CHP İzmir Milletvekillerinden Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat ve Rıfat Nalbantoğlu da katılım sağladı.
"Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgi ve deneyimine olan ihtiyaç dile getirildi"
Yarkadaş, şöyle devam etti:
"Toplantıda söz alan katılımcılar, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgi ve deneyimine olan ihtiyacı da dile getirdi. Bu tür toplantıların daha sık düzenlenmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini de belirten katılımcılar sonraki buluşmanın İstanbul’da yapılabileceği konusunda uzlaştı. Aralarında CHP’den hukuksuz bir şekilde ihraç edilen partililerin de olduğu toplantıya ilişkin Kılıçdaroğlu’na da bilgi verilmesi bekleniyor. Bu toplantı CHP’nin parti içi muhalefeti açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. CHP’liler CHP’ye sahip çıkıyor ve partinin yolsuzluk iddialarına “kalkan” olmasından duydukları rahatsızlığı dile getiriyor."
Yorum Yazın