Dolar 45,6152
%0.06
Euro 53,0474
%0.01
Altın 6.610,150
%-0.76
Bist-100 13.634,00
%-2.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de çifte grup toplantısı: Özel'i 98, Kılıçdaroğlu’nu ise 17 vekil dinledi

CHP'de çifte grup toplantısı: Özel'i 98, Kılıçdaroğlu’nu ise 17 vekil dinledi

Mahkemenin "mutlak butlan" kararı sonrası CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel merkezde yaptığı konuşmaya yalnızca 17 CHP milletvekilinin katıldığı öğrenildi. Özgür Özel’in Meclis’te gerçekleştirdiği toplantıya ise 98 milletvekilinin katıldığı görüldü.

  • Ege Postası
  • 09.06.2026 - 19:04
  • Güncelleme: 09.06.2026 - 20:44

Grup toplantısına yönelik kriz, seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel'in TBMM'de, mahkemenin "mutlak butlan" kararının ardından CHP Genel Başkanlığı'na atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise geri adım atarak, Genel Merkez'de kürsüye çıkmasıyla sona erdi. 

KILIÇDAROĞLU'NU 17 VEKİL DİNLEDİ

Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezinde yaptığı konuşmaya katılan milletvekili sayısı ise dikkat çekti.

Gazete Pencere'nin haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına sadece 17 CHP'li vekilin katıldığı öğrenildi.

İşte o isimler:

Hasan Öztürkmen
Ali Karaoba
İnan Akgün
Barış Bektaş
Mustafa Adıgüzel
Hüseyin Yıldız
Gamze Akkuş İlgezdi
Mahir Polat
Semra Dinçer
Ali Fazıl Kasap
Sevda Erdan Kılıç
Nurten Yontar
Deniz Demir
Orhan Sarıbal
Enis Berberoğlu
Faik Öztrak
Kadim Durmaz

98 MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL'İ DESTEKLEDİ

Toplam 22 CHP milletvekilinin ise her iki toplantıya da katılmadığı belirtilİrken, Özgür Özel’in Meclis’te gerçekleştirdiği toplantıya ise 98 milletvekilinin katıldığı görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.