Dolar 47,9146
%-0.01
Euro 55,5338
%0
Altın 6.826,977
%0.32
Bist-100 14.132,06
%-0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Parti Sözcüsü Sarı'dan 'Menderes' açıklaması: AK Parti'nin kazanmasının nedeni, süreci kötü yöneten YENİ Partili yöneticilerdir!

CHP Parti Sözcüsü Sarı'dan 'Menderes' açıklaması: AK Parti'nin kazanmasının nedeni, süreci kötü yöneten YENİ Partili yöneticilerdir!

Menderes'te gerçekleştirilen başkan vekilliği seçimini AK Parti'nin adayı Asuman Şen'in kazanmasının ardından CHP ve YENİ parti arasında yeni bir kriz başladı. Her iki cephede birbirine yönelik suçlamalar yöneltirken, CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Sarı, yaptığı açıklamada seçim öncesinde partiden ayrılan meclis üyeleriyle bir süredir uzlaşma taleplerinin devam ettiğini ancak YENİ Partili yöneticilerin uzlaşı taleplerini reddettiğini öne sürdü. Ayrıca Sarı, Seçimde AK Parti adayının kazanmasının nedeninden YENİ Partili yöneticileri sorumlu tuttu.

  • Ege Postası
  • 17.08.2026 - 21:03
  • Güncelleme: 17.08.2026 - 22:41

EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün Menderes Belediye Meclisi'nde Belediye Başkan Vekili seçimi gerçekleştirildi. 

AK Parti, CHP ve YENİ Parti'nin aday çıkardığı seçimi AK Parti'nin adayı Asuman Şen kazandı.

Seçimin ardından CHP Genel Merkezinden açıklama geldi. Parti Sözcüsü Müslim Sarı, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

"YENİ PARTİLİ YÖNETİCİLER UZLAŞI TALEPLERİMİZİ REDDETTİ"

Seçim öncesinde partiden ayrılan meclis üyeleriyle bir haftayı aşkın süredir uzlaşma görüşmeleri yürütüldüğünü belirten Sarı, Yeni Partili yöneticilerin ve meclis üyelerinin bu talepleri reddederek kendi adaylarını çıkardıklarını öne sürdü. Ayrıca Sarı, belediyenin AK Parti’ye geçmesini önlemek amacıyla YENİ Parti’nin adayının desteklenmesi yönünde genel merkez tarafından meclis üyelerine 'talimat verildiğini' belirtti.

TALİMATA UYMAYAN CHP'LİLER İÇİN DİSİPLİN SÜRECİ

Açıklamasının devamında Sarı, söz konusu talimata uymayan CHP’li meclis üyelerine ilişkin parti içi disiplin sürecinin değerlendirildiğini de açıkladı.

YENİ PARTİ'Yİ SORUMLU TUTTU

Seçim sonucuna ilişkin eleştirilerini sürdüren Sarı, başkan vekilliğinin AK Parti adayına geçmesinin temel sebebinin 'uzlaşıyı reddeden Yeni Partili yöneticiler' olduğunu savundu.

CHP'li Sarı'nın açıklamasının tam hâli şu şekilde oldu:

"Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından, Belediye Başkan Vekili seçimi ile ilgili olarak partimizden ayrılan meclis üyeleri ile görüşme ve uzlaşma taleplerimiz bir haftayı aşkın süredir devam etmekteydi.

Ancak sayısal çoğunluklarına güvenen Yeni Partili yöneticiler ve meclis üyeleri uzlaşı taleplerimizi reddetmiş, bugün yapılan seçimde kendi adaylarını çıkarmayı tercih etmişlerdir.

Tüm bunlara rağmen Menderes Belediyesi AKP’ye geçmesin diye Yeni Parti’nin adayını destekleme konusunda Genel Merkezimiz olarak meclis üyelerimize talimat verdik. Talimatımızı yerine getirmeyen belediye meclis üyelerimizle ilgili parti disiplin süreci değerlendirilmektedir.

Sonuç olarak Menderes’te yaşanan başkan vekili seçiminde AKP adayının kazanmasının nedeni; CHP’li bir belediyenin CHP’de kalmasını kabul etmeyen, CHP’yi bölen, sayısal çoğunluklarına güvenip süreci kötü yöneten Yeni Partili yöneticilerdir"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.