Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta seçim bitti! Çağrı Gruşçu kazandı

CHP Konak'ta seçim bitti! Çağrı Gruşçu kazandı

CHP’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de bugün Konak, Gaziemir, Kemalpaşa ve Menderes'te seçim heyecanı yaşandı. Partide bugün gözler Konak İlçe Kongresi'nde oldu. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile eski meclis üyesi Ahmet Karadağ ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Seçim sonunda 229 oy alan Gruşçu kazanırken, rakibi Ahmet Karadağ 171 oyda kaldı. CHP Konak İlçe Kongresinde sonuç belli oldu

  • Ege Postası
  • 22.12.2019 - 08:10

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

CHP İzmir'de bugün Konak'ta delegelerin önüne sandık konuldu. Delegeler ilçe başkanını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

Konak İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Abdül Batur ve İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın açık desteğini alan mevcut Başkan Çağrı Gruşçu ile muhalefetin adayı eski meclis üyesi Ahmet Karadağ ilçe başkanı olabilmek için yarıştı. Karadağ’ı İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Yalı Grubu destekledi.

Sonucu en çok merak edilen seçimi 229 oy alan Çağrı Gruşçu kazanırken, rakibi eski meclis üyesi Ahmet Karadağ 171 oyda kaldı.

Çağrı Gruşçu'nun Asil Yönetim Kurulu listesinde yer alan, Gürsel Akıncı, Bülent Rıfat Anlı, Dilan Baskan, İkbal Çam, Füsun Çetin, Gülden Aslı Değirmenci, Erdinç Demirci, Sibel Hür, Esat Kaleli, Rubil Kerem Korkmaz, Akın Küçükoğurlarından, Volkan Özdamar, Tuna Tanyeri, Engin Taş, Gülşan Temel, İlknur Zaloğlu ilçe yöneticisi seçildi.

İl delegeleri: Mesut Ak, Mert Ömer Akgül, Yusuf Akın, Nejat Akıncı, Kadir Altanhan, Samir Artık, Şaban Atlı, Cemil Mehmet Aydın, Zerbab Baran, Mehmet Şakir Başak, Mehmet Batu, Abdül Batur, Şengül Baysak, Leyla Besleyici, Gülseren Beşik, Erman Çarık, Ahmet Çatkın, Enver Çelik, Serkan Çildan, Halime Demir, Yiğit Demirli, Yahya Doğan, Bülent Ekinci, Melda Erbaykent, Gülşah Gezginci, Çağrı Gruşçu, İlknur Güneş, Semra Hoşer, Şule Kahramanlar, Zülfikar Karatay, Gizem Karayağız, Cenk Korkmaz, Özge Kurt, İlhan Mala, Esma Minareci, Yücel Mumcular, Fehime Özcan Şen, Kazım Özdemir, Barış Özdil, Yekbun Özmen, Mustafa Sağlam, Hasan Sarıgül, Hüseyin Saygılı, Doğan Sever, Mehmet Tokan, Eyyüb Han Turşak, Mustafa Uğuş, Kazım Umdular, Mehmet Uslu, Süleyman Uslu, Figen Ülkem, Mustafa Yekta Varnalı, İrfan Yelis.

‘KONAK’TA NASIL SEÇİM YAPILIR GÖSTERDİK’

Konak’ta kavgasız seçim geçmez diyenlere. Nasıl seçim yapıldığını gösterdiklerini ifade eden Ahmet Karadağ,  “Konak’ta kavgasız seçim geçmez diyenlere. Nasıl seçim yapıldığını gösterdik ve  yeni başkana başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘AKSAKALLI BİR AĞABEYİMİZ OLACAK’

Divan Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,  da şunları söyledi: “Bundan sonra CHP Konak İlçe Başkanlığında genç, dinamik bir başkanımız;  aksakallı tecrübeli bir ağabeyimiz olacak ve deneyimlerini bizimle paylaşacak.”

‘YÜZDE 70’DEN DAHA AZ OYU KABUL ETMEYECEĞİM’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede bir demokrasi şöleni yaşandığına vurgu yaptı. Batur, “Nasıl CHP’nin kongre yaptığını. İnsanların ağız dalaşı dahi olmadan, el ele kol kola nasıl seçim yapıldığını herkese gösterdik. Sayın Ahmet Karadağ, benim eski dostum ve tecrübeli bir isim. Ayın 23’den sonra Konak’ta el ele kol kola çalışacağız. Bundan sonra Konak’ta hedefimiz yüzde 70 oy almak. Daha aşağısını kabul etmiyorum. Sizleri çok seviyorum. Yaşasın CHP, Yaşasın iktidara yürüyüşümüz” diye konuştu. 

‘BİZ MİRASA KATMAYA GELDİK’

Bu seçim sonucu ile gençlerin önünün açıldığını vurgulayan Başkan Çağrı Gruşçu,  “Sizler onurlu şerefli CHP’li, Cumhuriyetin gerçek evlatları… Çok önemli bir kongreden geçtiniz. Birliği, beraberliği tüm Türkiye’ye gösterdiniz Bu seçimin birlik içinde gerçekleşmesi için yarattığı ortamdan dolayı Ahmet Başkana teşekkür ederim. 23’de Ahmet Ağabeyi arayacağım, partinin iktidarını perçinlemek için beraber neler yapabileceğimiz konuşacağız. Bizler bugüne kadar ne cumhuriyetin temel değerlerini, ne devrim şehidi olanlara nede l şehitlere ihanet etmedik. Biz onların mirasına katmaya geldi. Ama bunu beraber yapacağız. Hedeflerimizi bir bir beraber gerçekleştireceğiz. Genç kadrolar yaratmak için sizler önümüzü açtınız. Gidecek çok yolumuz var. Yarından itibaren daha çok çalışacağız ve hep beraber CHP’nin hizmet çıtasını daha yukarıya çıkaracağız. Gücümüzü ilkelerimizden alıyoruz. Siyasetten yeni bir dönem başlıyor. Hiç kimsenin pazarlıklar altında ezilmediği bir dönem başlıyor. Sayın değerli başkanım ve ağabeyim Abdül Batur’a bu süreçte gösterdiği duruşu için çok teşekkür ederim. Ben gece geç saatlere kadar çalışıyorum; Bir insanın yanında eşi olmalı ona onur, gururu katmalı ve beni o hep sabırla destekledi. Yarından itibaren Ahmet Ağabeyime oy verenlerle de beraber daha gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.

KONGREDE GÜN BOYU NELER YAŞANDI'

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın oy birliğiyle kongrenin Divan Başkanı seçildi. İki aday Çağrı Gruşçu ve Ahmet Karadağ salonda yan yana oturdu ve salona birliktelik pozu verdi.

DELEGE BLOK LİSTE DEDİ!

Divan Başkanı Tacettin Bayır kongrenin blok liste mi çarşaf liste mi yapılacağını tüzük gereği delegeye sordu. Konu hakkında söz alan ilçe eski başkanı Ali Yılmaz delegeyi çarşaf listeye davet eden bir konuşma yapsa da, yapılan oylama sonucu kongrenin blok liste yapılmasına karar verildi.

Adayların listeleri belli olurken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur her iki listeye de yazıldı. Gruşçu'nun listesinde Mehmet Şakir Başak, Hüseyin Saygılı, Kazım Umdular ve Yekta Varnalı dikkat çekerken, Karadağ'ın listesinde Rıfat Nalbantoğlu, Ali Yılmaz, Aytekin Tunus, Muhsin Kurt ve Ahmet Sarışın dikkat çekti.

"ARTIK CHP İKTİDARININ ZAMANI GELME Dİ Mİ'"

Sloganlar eşliğinde konuşmasına başlayan Çağrı Gruşçu “Bugün çok özel bir kongre gerçekleştiriyoruz. Partili yoldaşlarımdan rica ediyorum. Konuşmam da hem Ahmet Ağebey’in konuşmasında salonu tıklım tıklım görelim. Ayrışma yaşamayayalım. Bayraklarımızı sallayayılm. Ülkemiz çok ağır şartlarla boğuşuyor. Bi şeyin farkına varmak zorundayız. Ekonomi yerlerde sürünüyor. İnsanımız yoksullukla boğuşuyor. Dış politaka derseniz, bir devlet başkanı bizim devlet başkanımıza küfür eder hale gelmiş. Şehitlerimize ihanet eden bir dış politika anlayışı var. Gençlerimiz işsiz, öğretmelerimiz atanamıyor. Emeklileri görmezden geliyorlar. Artık CHP iktidarı zamanı gelmedi m? AKP faşizmizin birlikte yıkmaya söz veriyor muyu? Hep birlikte yapacağız. Bu kongreyi 100. Yılda Türkiye Kongresi adıyla gerçekleştiriyoruz. Buradan Türkiye’nin sonuçlarıyla çıkacağız.  Şimdi 2023’te neden iktidar olmasın CHP. Bu salondan birliktelik ve beraberlikle çıkmamız lazım. Önce burada iktidar, sonra sokakta iktidar en sonunda Türkiye’nin her yerinde iktidarı olacak. Güçli bir il kongresi demek, güçlü bir kurultay demektir. Güçlü kurultayı beraber gerçekleştireceğiz. Buradan parti emekçilerimize de çok teşekkür ediyorum. İktidara bu kadar yakın olmamızın sebebi onlar” dedi.

‘SADECE AFİŞ AS DEMİYECEĞİZ’

“Ben Batur Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyen Gruşçu “Çünkü kendisi hiç bir zaman yanlız bırakmadı, biz de onu yanlız bırakmadık. Birlik ve beraberlik ortamı bizi iktidara taşır. Bir yola çıktık beraber yürüdük. Yüzde 64 aldık. Rekor bir oydur. 23 Aralık’tan itibaren aynı başarı büyütmek için çalışacağız. 111 mahallemizin 84’ünde başarılı olduk, önde çıktık. Biz şuna bakıyoruz Konak’ta yaşayan kim varsa, hangi ilden insanımız varsa ona öyle bir dokunacağız ki, onlar da kendi memleketlerinde bunları anlatsınlar. Böylece CHP iktidarına bir adım daha yaklaşacağız. Artık dünya değişiyor yeni söylemlerle seçmene ulaşmamız lazım. İşte gençlik burada, gençlikle yapaacğız bunu. Bilgi birikimiyle bu partiye emek verenlerin söyledikleriyle gençlerin enerjisini buluşuturacağız. 2023 geliyor 100. Yıda yeni 15 milyon genç geliyor. İlk on yılda geldiği gibi. Sadece afiş as demeyeceğiz. Fikirleriyle onları bu sürece katacağız. Bizim en büyük projemiz genç kadrolar yaratmak olacak. CHP’ye lokomotif olacak. CHP’nin geleceği olacak gençleri yetiştiriyoruz, yetiştirmeye devam edeceğiz. Onlar bu ülkenin geleceği olacaklar. Bir miras yaratacağız. O yüzden diyorum genç kadrolar yaratacağız diye. Göreceksiniz 2023 iktidarından sonra 40 yıl 50 yıl iktidardan düşmeyecek bir güz yaratacağız. Yanlız sadece söylemle olmaz. Biz sevgi saygı güven, birlik ve beraberlik esas. Benim kapım asla kapanmayacak. Sorunlarınız için var gücümle mücadele edeceğime söz veriyorum. Bireysel var eden bir siyaset yapmayacağız. Sadece seçim zamanlarında ortaya çıkan bir anlayışı savunmayacağız” dedi.

‘GELİN BU AİLEYİ DAHA DA BÜYÜTELİM’

“Parti emekçilerimin bugüne kadar yanında oldum, bundan sonra da olmaya devam edeceğim” diyen Gruşçu “Devrimden bahsediyoruz, Deniz’i anıyoruz, Yusuf’u Mahir’i anıyoruz. Mustafa Kemal’in ilkelerini anlatıyoruz. Önemli olan bunları gerçekleştirmek. Adını anmakla olmaz gönlünde ve insanların gönlünde yaşatmak lazım. Mustafa Kemal’in ateşini bütün Anadolu’ya yaymak zorundayız. Ahmet Ağabey’im bu değeleri taşıyan bir ağabeyim. 23 Aralık Sabahı onun arayacağım birlikte yol yürüyelim diyeceğim. Kimdir devrimc? Uhutta kız çocuklarını diri diri gömen müşviklerle mücadele eden Hz Hamza gibiyim, Hz Hüseyin gibi devrimciyim. Maraşt’a ve bir çok yerde olan o evine çarpı atılan Alevi yurttaşım ben. Ayrımcılık yapılmaya çalışılan kim varsa oyum ben. Aynı zamanda tam bağımsız Türkiye diye haykıran, ölüme giderken altındak iskembleyi tekmeyelen Deniz Gezmiş’im ben. Sivas’ta yakılanları tüm gerçekliğiyle anlatan Aziz Nesin’im ben. Gezi’de vücudunu siper eden Ali İsmail Korkmaz’ım ben. Her şeyden önce emperyalizme kafa tutmuş kalkınma hamlesini bütün dünayaya göstermiş Mustafa Kemal’im ben. Sizler Sevr-i önümüze koyanların değil Lozan’ı yapan İsmet Paşa’nın ruhunu taşıyan Kuva-i Milliyecilersiniz. Sizler dağlara çıkarak bir harf öğretmek için köy enstütilerini kuranlarsınız. Demir ağlarla örenlersiniz. Milli Mücadeleden çıkarak, iktidarı kendi eliyle demokrasiyle halka veren İsmet Paşasınız. Sizler milliyetçiliği Kıbrıs’ta Beş Parmak dağlarına dönem Bülent Ecevitlersiniz. Sizler Mustafa Kemallersiniz. Bu ülkede andığımız kim varsa sizler onlarsınız. Siz bir tek şey söylemek istiyorum. Ben hayatım boyunca hangi görevde bulunduysam, içinde bulunduğum sürecin hep adaletli olması için mücadele ettim. Sizler bir tane oyunuzu satmadan onuru ve gururuyla buradan çıkacaklarsınız. Bundan sonra ben sizin onurunuzu pazarlığa asla çıkartmadım çıkartmam. Büyük bir aileyiz burası bizim evimiz. Gelin bu aileyi daha da büyütelim. Nasıl evinizde evladınıza ailenize sahip çıkıyorsanız. Genç bir kardeşiniz olarak yanınıza gelicem örgütümle birlikte size kendimi emanet edeceğim. Ben sizin bir evladınızım. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bize sahip çıkın. Genç kardeşlerimize sahip çıkın ki yeni genç ve nitelikli kadroları birkilte kuralım. Hep deriz ya gençler gelir diye. Biz pek fazla örneğini göremedik. Ama zaten 35 yaşında pırıl pırıl bir genç kardeşiniz kendimi emanet ediyorum. Sizinle birlikte daha gidecek çok yolumuz var. Beraber yeniden Cumhuriyet’i inşa edeceğiz. Salllayın bayrakları gelincik tarlası olsun burası” dedi. Gruşçunun konuşması sonrası neredeyse tüm salon CHP Bayraklarını sağlayarak slogan attı. Sloganlar bitmeden Ahmet Karadağ konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı.

KARADAĞ: GÜN DOSTLUK VE BARIŞ GÜNÜDÜR

“Çağrı kardeşim, çalışmaya katılacağını söyledi. Beklerim desteğini istiyorum. Bir konuda eleştireceğim, ben Denizler dedim Atatürk dedim diye miras yedi dedin. Şimdi de savunuyorsun. Savunmaya devam sonuna kadar destek vereceğim” diyerek başlayan Ahmet Karadağ “Değerli partililerim, milletvekillerim, belediye başkanlarım ve parti büyüklerimin görevlendirmeleriyle aday oldum. Konak her zaman siyasi önemini hiç zaman kaybetmez. CHP var olma mücadelesinin adıdır. CHP’li olmak demek ben siyasete ne vereceğim demektir. Halkı yoksulluktan kurtarmak ve onurlu bir ülke yaratmak demektir. CHP’li olmak demek devrimci olmak demektir. Değişime yakın olmak ve değiştirebilmek demektir. En son kongremizden bugüne kadar görev yapan ilçe yönetimini kutluyorum. Çok güzel şeyler yaptı. Ben diyorum ki daha güzelini yapacağım. Eleştirmiyorum sahip çıkıyorum. AKP bizi kıskanıyor. Bizim demokrat olmamızı gerçekten kıskanıyorlar. Vatandaş yoksullaşmıştır. CHP bas bas bağırıyor. Bilgi teknolojilerini geliştir, iletişimi geliştir gençler yer alsın. Sadece biat kültürüyle hiç bir şey olmaz. Türkiye’yi ekonomik alanda gri listeyi alma hazırlığı var. Ne demek gri liste, kara paranın aklandığı üçüncü dünya ülkesi demek. Bunun tek kurtuluş yolu CHP iktidarıdır. Ben şu an bu salonda toplanan herkeste mücadele azmini görüyorum. Bir arada olacağız bunu başaracağız. Gün farklılıklarımız ayrışma değil zenginlik olarak görme günüdür. Gelişmiş bir insanın bir tek paydası vardır humazimdir. Gün dostluk ve barış günüdür.Birlikte yönetme, birlikte karar alama anlayışını hakim kılacağız. Üyelerimiz ile tartışma platformları oluşturacağız bu tartışma sonrası çıkan kararları uygulayacağız. Sırça köşkte oturan siyasiler olmayacağız, halka dokunacağız. Konak Belediye Meclisinde görev yapan partililer ile yerel katılım platformu kuracağız ve her mahallenin tek tek sorununu öğreneceğiz. Partilimiz bize biz de oraya uzak kalmayacağız. Her kesime kendimizi anlatırsak her kesim bize oy verir ve iktidar oluruz. Bir kayyum hikayemiz var. Hemen hemen her gittiğim yerde bana sordular. Bu kayyum var ne olaca? Şiddetle karşıyım. Sen kimsin seçilmiş insanı kenara atıyorsun. Siz o şahsa değil, onu seçenleri hiçe sayıyorsunuz. Böylece insanların inancı kırılıyor. Suçludur, başkan olamaz, bir birey hangi parti adı altında olsun, isterse Van’ın bir belde, isterse İstanbul Büyükşehir olsun. İstediğin belgeler var onları getir diyor veriyorsun. İncelersin dersin ki ‘sen aday olamazsın’ o zaman itiraz etmeyiz. Ama şimdi sonuna kadar itiraz edeceğiz.

‘DEMEK Kİ TECRÜBE ÖNEMLİYMİŞ’

Ahmet Karadağ, Çağrı Gruşçu’nun konuşmasını eleştirdi. Karadağ “Kendisi benden yaşça genç olduğu için gençlere önem vereceği söylemini kullanıyor. Ama yönetici olacak başkan seçilmiş başkan olacak. Atanmış başkan değil. Biz yönetici olan kişinin yönetilen değil yöneten olmasını istiyoruz. Bu arada pek çok demeciyle belediye başkanımız için tecrübeli ifadesi kullanıyor. Demek ki tecrübe de önemliymiş, teşekkür ederim” dedi.

BATUR VE GRUŞÇU’YA ‘KAMU’ ELEŞTİRİSİ!

Çağrı kardeşim az evvel değindi. Atatürkler dedi, Denizler dedi. Biz onlara sadece layık olmaya çalışabiliriz. Biz kim onlar kim. Bir mirasçısı olmakla gördü beni onların. Sen değil misi? Sen de mirasçısı ol. Ne mutlu bu ülkeye Denizler var. Bu yiğitlere sahip çıkmak yürek ister. Biz ömrümüzün sonuna kadar sahip çıkacağız. Ben ithamda bulunanları ciddiye almıyorum. Bir başka konu var kamu gücü. Şimdi kamu gücüyle delege satın alınıyor. Ben hiç bir güce müracaat etmedim ve kullanmadım. Ancak adaylığımı açıkladıktan sonra bana destek veren il başkanlığı yapmış, Büyükşehir başkanlığı yapmış bir dünya dosttan destek aldım. Bu vesile ile onlara destek veren beraber çalıştığım herkese teşekkür ediyorum. Benim çalışma grubumda pek çok değerli insanlar var. Bunlar bir araya gelmez kavga ederler zararlı çıkarlar dediler.  Geldiler hiç de kavga etmediler, iktidar için mücadele edecekler, hepsine de çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın açıklaması ben oyumu Çağrı Gruşçu’ya vereceğim. Doğaldır delegedir bir oyu vardır verebilir. Bunun basına deklare edilmesi malzeme oldu. Belediye de çalışan ya da irtibatı olan delegeler üzerinde etkisi oldu. Ama delegemizin bundan etkilenmeyeceği düşünüyorum. Çünkü CHP delegesi satılık değildir. Buradan ben başkan olarak çıkarsam, Abdul Başkan benimle çalışmayacak mı, tabi ki çalışacak. Bana söylediği şudur, delegasyon kimi seçerse benim başkanı odur dedi bana. Çok teşekkür ediyorum. Kaç oy aldık. Yüzde 64. Keşke yüzde 90 olsaydı. Bir zamanlar Diyarbakır’da CHP yüzde 80’in üzerinde oy alırdı. Bu Yüzde 63.1’de ittifakın payı da var onu da unutmayalım. 

‘KİMİN CHP’Yİ BİR TIK YUKARIYA TAŞIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ OYUNUZU ONA VERİN’

Bu gerici yobazlardan kurtulmaz için bir olacagız birlik olacağız iktidar olacağız. 99’Da baraj altında kaldığımız zaman bile biz seçimi kazandık. Sen öylesin, sen şöylesin, sen bucusun diye konuşanlar var. Kimsiniz siz faşist misini? Kendimi delegelere emanet ediyorum. Gücümüzü iktidar olmaya saklayalım. Diyorum ki ben değil biz varız. Yoldaşlarım yarın 23 Aralık Kubilay’ın katledilişinin 90’ıncı yılı. Elleriniz kırılsın yobazlar Allah belanızı versin, lanetliyorum sizi. Bu hafta aynı zamanda Sarıkamış haftası. Atatürk başta olmak üzere en son dün şehit olan askerimiz dahil tüm şehitlerimizi sevgi ve rahmetle anıyorum. Delegelere son sözüm gün vicdanınızla kimin CHP’yi bir tık yukarıya taşıyacağını düşünüyorsanız oyunuzu ona verin” dedi.

AK PARTİ’YE İKİZ BEBEK BEKLİYOR BENZETMESİ’

Kongre’de ilk konuşan Divan Başkanı Tacettin Bayır oldu. Bayır şunları şöyledi: “İktidara o kadar yakınız ki, bunu sadece İzmir adına söylemiyorum. Anadolu’yu gezen bir milletvekili kardeşiniz olarak söylüyorum. Sadece durmadan bizi karalayan havuz medyasına da söylüyorum, son yapılan iki seçimde tarihi gerçeğin altını çizmek lazım. AKP grubu parlamento sayısını 600’e çıkarttı. Ama gelin görün kü toplum AKP’Ye sarı kart gösterdi. AKP’li sayısı düştü. Bu ülkemizde yaşayanların AKP’ye uyarısıydı. Ardından Yerel seçime girdik. Devletin bütün imkanlarını kullanmalarına rağmen İstanbul ve Ankara’yı geri aldık. Adana ve Mersin kazanımı da çok iyiydi. Şu anki nüfüsun yüzde 64 CHP’li belediye başkanları tarafından yönetiliyor. 4,5 yıldır sizlerin verdiği oylarar ön seçimden çıkıp sizleri temsil ediyorum. Bizim rakibimiz ne yazık ki yine biziz. Eğer ben bu partinin ne zaman görmek isteyen ak saçlılara, 2023 yılında iktidarı gösteremezsek kendi adıma yazıklar olsun bize. Mevkiler gelir geçer, bunları görevdir hepsi geçer. CHP uzun süre Anadolu’ya açılmamışlığı yıktı. Hakkari’ye gittiğimde artık iyi varsınız diyolar. Bu ülkenin yüzde 64’nü CHP’liler yönetiyorsa, sosyal demokrat anlayışı yaptıklarıyla anlatmak zorundadılar. Başkanlarımız eşgüdüm ve dayanışma içinde bunu gereğini yapıyorlar. 89’da düştüğümüz hataya düşmeyeceğiz. Halktan oy almaya devam edeceğiz. Peki üyeler ne yapaca? Arkadaşlar bir partinin iktidar olması için kadınları görev almalıdır. Kadın olmadan devrim olmaz. Kadın ve Gençlik kotasına uymanıza rica ediyorum. Bana gelen listelerde bu kotayı kontrol edeceğim. Uymayan listeyi geri yollayacağım. Yanlış anlaşılmasın tüzüğü uygulayacağım. Biliyorsunuz AKP çocuk bekliyor. Ama AKP’nin genel başkanı konuşmuyor bu çocuklar hakkında, MHP genel başkanı konuşuyor çocukların sabihiymiş gibi. Onlara biraz hassas davranmalıyız çünkü ikiz bebek bekliyorlar. Geçmişte bizi böldüler parçalıdılar. Şimdi kendilerine parçalanıyorlar. Partili arkadaşlarımı AKP ve MHP’li seçmenlerden oy isterken hassas davranmalarını istiyoruz” dedi.

YÜCEL: KİM KAZANIRSA KAZANSIN CHP KAZANACAK’

Gaziemir Kongresi’nden Konak Kongresi’ne gelen İl Başkanı Deniz Yücel, “Çok değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Salon biraz boşalmış, dışarıda kulisler yapılıyor. Bugün burada bir bayram havası var, demokrasi şöleni havası var. Partimize yakışan bir şekilde gerçekleşeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bugün Konak İlçe Kongresi’nde partimizi genelde iktidara taşıyacak kodroların ve yöneticilerin seçileceğine inanıyorum. Bu dönem görev alacak temsilcilerimiz bu görevi unutmamalıdır. İki aday arkadaşımız var. Bir tanesi mevcut ilçe başkanımız. İki yıldır birlikte uyum içinde çalışıyoruz, kendisini başarılı buluyorum. Diğeri de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 4 yıl beraber çalıştığım bir arkadaşımız. Ben ikisinin de birbirinde kıymetli olduğuna inanıyorum. Kim kazanırsa kazansın bugün burada CHP kazanacak” dedi. 

‘ERKEN SEÇİM OLSA YARIN İKTİDARIZ’

Kongrede konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Onurla, gururla çok şanslı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü yıllardan beri çalışıyoruz, ama hiç bu kadar iktidara yakın olmamıştık. Erken seçim olursa yarın iktidarız. Borcumuzu ödeyeceğiz. CHP’nin örgütüne çok borcu var. Çok değerli iki başkan adayımız var, örgütümüzün birbirinden değerli kişileri kendilerine başarılar diliyorum, kongremizi hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ARSLAN: BİR TEK CHP AYAKTA

En zor görevlerden bir tanesinin ilçe başkanlığı olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Ben milletvekilliğine bu aşamalardan geçerek geldim. Partimizde birçok alanda görev yaptım. İlçe başkanlığı yaptım  ve nasıl zor olduğunu biliyorum. Genel Başkanlık bir karar alır size gelir. Sonra İl Başkanları toplanır bir karar alır hop size gelir sizin yapacağınız bir şey yoktur. Burada en zor şey ilçe başkanlığıdır. Bir de örgütte yer alan üyelerimiz ve kadınlarımız var; kadınlarımız evde kocam, çocuğum yemek bekliyor demeden, yağmur çamur demeden, bu parti için çalışır ve partimize katkı koyar. 82 milyon oy kullanıyoruz ve sandıktan 50 artı 1 ile bir kişi çıkıyor, her şeyi belirliyor. Bizim kimseyi ötekileştirmeden yapmamız gereken;  bu tek adama karşı mücadele etmektir. Bu ülkenin devlet kurumları, üniversiteleri sustu. Bir tek CHP ayakta kaldı. Burada birlik ve beraberliğimiz artmalı. Bu seçiminin bir kazananı var ama asla kaybedeni yok. Siyasetin artık eski şartlarda yapılması mümkün değil.  O nedenle de ittifaklar dönemi var. Bizim de şunu düşünmemiz lazım;  kimin laiklikle, kadın erkek eşitliğiyle, Cumhuriyetle,  Atatürk’le, demokrasiyle sorunu yoksa onlarla bir araya gelmemiz lazım. Bunun en somut örneği İstanbul seçimidir.  Söylediğim çerçeve de herkesin oyuna ihtiyacımız var. Bırakın bölünüp, parçalanmayı. Bu ülkeye demokrasiyi getirmemiz lazım. Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. CHP’de işte o Cumhuriyetin yılmaz bekçileridir. Bir olacağız, beraber olacağız ve bu iktidarı yerle bir edeceğiz. Cumhurbaşkanı ne ded? ‘Bu ittifakı bölmeliyiz, parçalamalıyız’ dedi.  Neden,  çünkü CHP gümbür gümbür geliyor da ondan” diye konuştu.

‘HERKES SEÇİMLE GELMELİ’

İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül şunları söyledi:

“Ben bi kaç konuya değinmek istiyorum. Yerel seçimler hepimizin gurur duyduğu bir başarıyla sonuçlandı. Örgütümüzün büyük katkısı var ama, bu başarıda ittifakın da katkısı var. İttifakın sürmesinde sayılamayacak kadar fayda var. AKP iktidarı karşısında ayrıştırıcı bir dil kullanmamak zorundayız. Hangi anlaşıyla olursa olsun AKP’ye karşı çıkanları bir arada tutmak gibi bir görevimiz var. İkinci önemli faktör, Kürt kardeşlerimizin hiçbir karşılık beklemeden bizi desteklemesidir. Ortak sorunlar üzerinden konuşan bir dil kullanmaya başladık. Farklı inanç gruplarına mensup olsak da radikal islamın karşısında birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Yakaladığımız başarıyı kimse kendi koltuklarını korumak için kullanmasın. Herkes seçimle gelmeli. Milletvekili de belediye başkanı da öyle gelmeli. Kararları birlikte alırsak dışarıya karşı daha güçlü oluruz. Kürt sorunu için bir çözüm önerisi üretmemiz ve PKK’ya silah bıraktımamız lazım.”

‘ÇOCUĞUNUZU İŞE ALACAĞIM DİYE SİZİ KANDIRMASINLAR’

Konak İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz konuşmasında şunları söyledi “Umuyorum bugün yerel seçimlerdeki mutluluğu devam ettirelim. Benim örgütüm milletvekilliği seçimlerinde ön seçim istiyoruz. Belediye başkanları ve meclis üyeleri de ön seçimle belirlenmeli. Gençlik ve kadın kotası koyalım ama örgütümüz karar versin. 31 Mart’ta Konak’ta 16 ardaşımız belideye başkanı adayı olduğu halde, bir arkadaşımız bile aday gösterilememiştir. İlçe başkanı örgütünü görmezden gelmiştir. Çocuğunuzu işe alacağım diye sizi kandırmasınlar. Böyle yaparsanız iktidar oluruz” dedi.

‘BİZ HER YERDE CHP’Yİ ANLATIYORUZ’

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP’nin herkesin partisi olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 82 milyonun partisiyiz. Biz Laz, Kürt, Yezidi, Çerkez, Alevi, Sünni herksin partisiyiz ve herkesi kucaklıyoruz.  Biz Atatürk’ün partisiyiz. Amacımız bundan sonraki genel seçimlerde aynı siyasi anlaşışla iktidar olacağız. Mecliste biz  139 milletvekiliyiz. 5’şerli gruplar halinde bizler CHP belediyesi olmayan, ya da bir iki  CHP Belediyesine  sahip şehirlere gidiyor,  her yerde CHP’yi anlatıyoruz. İzmir’de siyaset yapmak çok kolay, ama oralarda CHP’yi anlatmak çok zor ama biz anlatıyoruz. Biz parlamentoda 139 vekil ile omuz omuzayız. Biz başaracağız ve iktidar olacağız.  Bizim  iktidarımız gelecek… Bu kongrede, il kongresinde de asla ve asla birlik ve beraberliğimizi bozmayalım."

SALONDAN NOTLAR

"BURAYA OMUZ OMUZA VE KOL KOLA GİRDİK VE ÖYLE ÇIKACAĞIZ"

Kongrenin açılış konuşmasını mevcut Başkan Çağrı Gruşçu yaptı.

Gruşçu, “Bizim bütün meselemiz olan 2023’te geleceğimiz iktidara büyük bir motivasyonla gitmek için kongremize 100. Yılda Türkiye adını koyduk. İki adaylı bir kongre yaşacağız gibi gözüküyor. Sayın Ahmet Karadağ’a da hoş geldiniz diyorum. Bir asrın hesaplaşmasını yapanlara karşı biz Lozan’ı yapanları savunacağız. Buradan çıkan sonuç tüm Türkiye’yi besleyecektir. Buradan çıkacak sonra İl kongresini de besleyecektir. Buraya  omuz omuza ve kol kola girdik ve öyle çıkacağız” dedi.

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Ednan arslan, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, İzmir eski milletvekilleri Sabri Ergül ve Musa Çam, İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Azmi Kumova, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın, Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç delegeler ve partilililer katıldı.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde tüm koltuklar CHP bayrakları ile süslendi. Salonun bir duvarında Ahmet Karadağ’ın afişleri karşı duvarında da Çağrı Gruşçu’nun afişleri yer aldı. Gruşçu’nun afişlerinde ‘Yürüyecek daha çok yolumuz var’, ‘Yükümüz ağır hedefimiz büyük’ ve ‘Sevdamız Türkiye’ sloganları yer aldı.

Adaylardan Çağrı Gruşçu alkışlar ve sloganlar eşliğinde salona geldi.

ÇAĞRI GRUŞÇU’YA BÜYÜK İLGİ

Konak’ta mevcut ilçe başkanı Çağrı Gruşçu kongreye ilk gelen aday oldu. Başkan Gruşçu’ya ilgi büyük olurken. Gruşçu'nun salondaki yerini alması 15 dakika sürdü. Gruşçu destekçileri tarafından "Gençlik burada umut gençlikte.  Yaş 34 daha yürüyecek çok yolumuz var. Yeniden başkan Çağrı Gruşçu" sloganları ile karşılandı.

Çağrı Gruşçu salon girişinde destekçileriyle birlikte Edip Akbayram’ın ‘Güzel günler göreceğiz’ şarkısını söyledi. Gruşçu daha sonra salondaki partilileri tek tek selamlayarak salondaki yerini aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.