Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den İmamoğlu'na destek yağdı

CHP İzmir’den İmamoğlu'na destek yağdı

31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın 11 Kasım’a ertelenmesine karar verildi. Öte yandan, İmamoğlu’nun duruşması öncesi Kartal Kaymakamlığı kamu düzenin bozulacağını gerekçe göstererek, Anadolu Adliyesi yerleşkesinde ve çevresinde bir günlük yasak ilan etti. CHP İzmir Milletvekilleri ve belediye başkanları yasağa ilişkin sosyal medyadan tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 21.09.2022 - 11:32

EGEPOSTASI- Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, 11 Kasım'a ertelendi.

Ekrem İmamoğlu'nun davası öncesinde Kartal Kaymakamlığı bir günlük yasak ilan etti. Davaya destek için yoğun katılım beklendiği gerekçesiyle bir günlük yasak ilan eden Kartal Kaymakamlığı karara ilişkin açıklamasında, ‘’Anadolu Adliyesi yerleşkesinde ce civarında toplanacak grubun eylemlerinin, basın açıklamasına ve gösteri olaylarına dönüşerek, adliyede devam eden duruşmaları ve işleyişi olumsuz etkileyeceğinden, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Valilik oluru ile belirlenen yerler dışında 21.09.2022 tarihinde ilçemiz sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklanması hususunu olurlarınıza arz ederim’’ ifadelerini kullandı. 

Davaya ve dava kapsamında verilen yasağa ilişkin sosyal medya üzerinden tepkiler artarken, CHP İzmir Milletvekilleri ve belediye başkanları İmamoğlu’na destek mesajları verdi. 

Soyer: Gözümüz, aklımız İstanbul’da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal meydadan yaptığı açıklamada, ‘’Gözümüz, aklımız İstanbul’da olacak’’ ifadelerini kullandı. 

CHP’li Bakan: İmamoğlu değil demokrasi yargılanıyor! 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘’Bugün İstanbul’da Ekrem İmamoğlu değil demokrasi yargılanıyor. Türkiye’de yargının bağımsız, hukukun üstün olduğu günler gelecek, az kaldı’’ dedi. 

Kılıç: 806.415 kere lanet olsun

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ‘’ Sandıkta alamadıklarını talimat verdikleri yargı ile almaya çalışanlara 806.415 kere lanet olsun! Hak, Hukuk, Adalet için, milyonlarca İstanbullunun iradesi Ekrem İmamoğlu’‘nun yanındayız. İstanbulYargılanıyor’’ dedi. 

Kılıç yasak kararına ilişkin yaptığı ikinci açıklamada, ''Korku bacayı sardı! Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı Anadolu Adliyesi çevresinde toplanmak, basın açıklaması yapmak yasaklanmış. Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça!'' dedi. 

Arslan: Saray hukuku! 

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ‘’ 806 bin oy farkını sindiremeyen iktidar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu üzerinden, 16 milyonun iradesini yargılamaya çalışıyor. Ne yaparsanız nafile. Haksız Saray Hukukunuz bizi yıldıramaz.’’ dedi. 

CHP’li Özkan: Davasına sahip çıkanlar AKP'yi korkuttu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise açıklamasında, ‘’Davasına sahip çıkanlar AKP'yi korkuttu! Ekrem İmamoğlu davası için adliyenin olduğu Kartal'da özel bir günlük yasaklar ilan edildi’’ ifadelerini kullandı. 

Başkan Batur: 16 milyon İstanbullu yargılanıyor!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘’Demokrasinin, halkın iradesinin, hukukun üstünlüğünün ve Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. 16 milyon İstanbullu yargılanıyor!’’ dedi. 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ‘’Biz hakka ve hukuka inanıyoruz. Halk iradesine olan saygımız ve adalete olan inancımızla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız’’ dedi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise, ‘’İstanbul halkının özgür ve hür iradesiyle seçtiği İstanbul Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun daima yanındayız’’ ifadelerine yer verdi. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ‘’İstanbul halkının iradesini hiçe sayarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  hukuksuz bir dava ile yargılamaya kalkışanlara karşı başkanımızın yanındayız. İstanbul Yargılanıyor’’ dedi. 

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ''Hak yemeyen ve yedirmeyen, kurumlara değil halka hizmet eden Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. 16 Milyon İstanbullu için yine her şey güzel olacak'' dedi. 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ''Demokrasiye, halkın iradesine ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.