
CHP İzmir’de eğilim heyecanı
CHP İzmir'de, Cumartesi günü 7 ilçede gerçekleşecek eğilim yoklaması için son hazırlıklar tamamlandı. Sandıkların nerede kurulacağı belli olurken, Genel Merkez il dışından eğilim yoklamasının yapılacağı 7 ilçe için 7 isim görevlendirdi. 7 il yöneticisi de bu isimlere yardımcı olacak. Eğilim yoklamasının yapılması için yeterli sayının sağlanamadığı Konak'ta sandık kurulması halinde PM Üyesi Umut Akdoğan ve il yöneticisi Niyazi Arslan görev yapacak.
- Ege Postası
- 06.02.2014 - 12:30
KAÇ KİŞİ KATILACAK'
8 Şubat Cumartesi günü İzmir’de sandık heyecanı yaşanacak. 7 ilçede meclis üyelerinin yarısının belirlenmesi için eğilim yoklaması yapılacak. Örgüt kontenjanıyla meclis üyesi olmak isteyen aday adayları dilekçelerini teslim etti. Karşıyaka’da 102, Çiğli’de 80,Bornova’da 87,Buca’da 108,Narlıdere’de 33, Balçova’da 28 ve Gaziemir’de 34 aday adayı eğilim yoklamasına katılacak. Yaklaşık 60 bin üyenin oy kullanma hakkı var.Eğilim yoklaması 08:00 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleşecek.
GENEL MERKEZ İSMİ GÖREVLENDİRDİ!
7 ilçede yapılacak eğilim yoklamasında görev yapacak isimlerde belli oldu. Genel Merkez İzmir için Aydın Milletvekili Osman Aydın,Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş,Manisa Milletvekili Hasan Ören,Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan,Muğla Milletvekili Nurettin Demir,PM Üyeleri Gül Çiftçi ve Umut Akdoğan’ı görevlendirdi. Bu isimlere ilçelerde il yöneticileri Metin Atmaca, Şirin Akgül, Kemal Kaygül, Abdullah Aydemir, Bedri Eren,Bahattin Özdemir, Berk Ulusal, Niyazi Asrlan yardımcı olacak.Konak'ta eğilim yoklaması yapılması halinde Niyazi Arslan ve Umut Akdoğan görev yapacak.
HANGİ İLÇEDE NEREDE YAPILACAK'
Buca- Yıldız Mahallesi Kültür Merkezi
Çiğli- Paşakule Düğün Salonu
Karşıyaka- Karşıyaka Arena
Gaziemir –Akın Düğün Salonu
Balçova –Teleferik Tesisleri Piknik Alanı içindeki kafeterya
Narlıdere-Atatürk Kültür Merkezi(Narlıdere AKM)
Bornova – Büyük Park Uğur Mumcu Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi
Belediye meclis üyeliklerinin seçiminde eğilim yoklamasında belirlenecek üye sayısından çok ve bunların yarısından az işaret konamayacak. Eğilim yoklamasında seçilecek üyelerde yüzde 33 cinsiyet yüzde 10 gençlik kotası uygulanacak. Eğilim yoklamasında çift numaralara seçime girecek aday adayları sırasıyla yerleştirilecek. Tek numaralar ise örgüt kontenjanı aday adayları için tutulacak.
Anahtar listeler arasında büyük rekabetin yaşanması bekleniyor. İlçe başkanlıkları olası kavga risklerine karşı emniyete bilgi verdi.
Yorum Yazın