Dolar 32,2447
%-0.09
Euro 35,0272
%-0.16
Altın 2.490,500
%0.98
Bist-100 10.602,00
%2.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de vekil ve ilçe başkanı tartıştı!

CHP İzmir'de vekil ve ilçe başkanı tartıştı!

Hafta sonu Bayraklı’da gerçekleşen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika dağıtım töreninde CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in tartıştığı öğrenildi. Yaşanan tartışmanın konusu Bayraklı disiplin dosyalarına yönelik il disiplin kurulu tarafından verilen cezaların Yüksek Disiplin Kurulu’nda(YDK) değişmesi oldu.

  • Ege Postası
  • 17.11.2014 - 10:22
EGE POSTASI -Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı Spor Salonunda geçtiğimiz gün gerçekleşen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika dağıtım töreninde CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in tartıştığı öğrenildi.Partililerin şaşkın bakışları arasında yaşanan tartışmanın konusu Yüksek Disiplin Kurulu’nda(YDK) görüşülen ve disiplin kurulu tarafından verilen cezaların değiştiği Bayraklı disiplin dosyaları oldu.

İl Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle ihraç edilen eski meclis üyesi Mehmet Ali Açık ve kınama cezası alan ilçe yöneticisi Gönül Güngör’ün cezaları YDK tarafından değiştirilmişti.Her iki isminde aldıkları ceza kaldırılmıştı.

SİZE KÜFÜR ETSEM SUÇ DEĞİL Mİ'
Bayraklı İlçe Başkanı Alper’in oybirliğiyle disiplin kurulunda alınan kararların YDK’da kaldırılması sonucu tören sonrasında
YDK üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Moroğlu’na sitemde bulunduğu öğrenildi. İkili arasında daha sonra sözlü tartışma yaşandığı ifade edildi.

Yaşanan tartışmaya tanıklık eden partililerin allattığına göre tartışma şöyle oldu;

Moroğlu'nun yanına giden Alper, “ Bizim disipline verdiğimiz kişi ailemize hakaret, küfür ediyor, yönetim olarak dört ayrı suçtan karar almışız, AKP’liler ile birlikte komisyonda bir olup rapor hazırlıyor, belediye meclis üyeliği döneminde içerde yaşananları basına iletiyor, Belediye Başkanımızı BİMER’e şikayet ederek “Belediye’de yolsuzluk var” diyerek soruşturma açıklamasına neden oldu. Yapılan soruşturma sonucunda bu iddianın asılsız olduğu anlaşıldı ve biz bütün bunları yapan kişiyi disipline verdik. Bu yapılanlar parti suçu değil m? Ben şimdi burada size küfür etsem hakaret etsem parti suçu işlememiş olmaz mıyım'” dedi.

İNTİKAM MI ALIYORSUN'
Alper’in sözleri üzerine  Moroğlu’ndan şaşkınlık veren bir tepki geldi. Moroğlu, “sen burada İl disiplin kurulunu ayarlamışsın, istediğin kararları oy birliği ile geçirdin, Genel Merkez’de geçirmeye gücün yetmedi mi'” dedi. 
Moroğlu’nun sözleri üzerine sinirlenen Alper’in “sen ne biçim konuşuyorsun, ben İl Başkanlığına kesin ihraç istemi ile üç dosya yolladım. Burada çıkan kararlar, biri ihraç, bir tanesi iki yıl kınama, diğeri ise, uyarı cezası aldı. Biz eğer sizin dediğiniz gibi il Başkanlığını ayarlamış olsaydık bu dosyalar bizim yolladığımız gibi geçerdi. Sen İl disiplin kurulu üyelerini zan altında bırakıyorsun, sen verdiğin bu kararla bizden intikam mı alıyorsun” ifadelerini kullandı.

KOŞA KOŞA YDK’YA ADAY OLDUN
Mustafa Moroğlu’nun “siyasilerin YDK ve disiplin kurularında görev almalarını doğru bulmuyorum.” demesi üzerine de Alper “siz beş yıldır burada milletvekilisin neden Genel Başkana bunu söylemedin. Sen koşa koşa YDK’ya aday oldun, kulis yaptın geldin bizden oy istedin. Seninle ilgili rapor hazırlayacağım ve ilgili yerlere ileteceğim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.