Dolar 46,2690
%0.15
Euro 53,5644
%-0.16
Altın 6.277,079
%0.31
Bist-100 13.938,48
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem 'görevden alma' masadaki 4 sürpriz isim...

CHP İzmir'de gündem 'görevden alma' masadaki 4 sürpriz isim...

CHP İzmir’de siyasi dengeleri değiştirebilecek bir görev değişikliği iddiası gündemde. MYK toplantısında İl Başkanı Çağatay Güç’ün görevden alınmasına kesin gözüyle bakılırken, yerine getirilebilecek dört sürpriz isim Ankara kulislerinde konuşuluyor.

  • Ege Postası
  • 14.06.2026 - 13:39
  • Güncelleme: 14.06.2026 - 15:10

EGEPOSTASI - CHP’de tüm gözler Çarşamba günü toplanacak olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına çevrildi. Kulislerden sızan bilgilere göre; mahkeme kararıyla atanan yeni CHP yönetimi, illerde kapsamlı bir rotasyon için düğmeye basıyor. İlk hedefte ise İzmir var.

Çağatay Güç yolcu mu?

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün, Çarşamba günkü kritik MYK’da görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Peki, boşalacak olan o kritik koltuğa kim oturacak?

Masadaki 4 isim

Genel Merkez koridorlarında ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ajandasında şu an dört ismin olduğu iddia ediliyor. Kulisleri hareketlendiren o isimler şunlar:

  •  Utku Gümrükçü (Eski Çiğli Belediye Başkanı)
  •  Şakir Başak (Eski Konak İlçe Başkanı)
  •  Bülent Sözüpek (Karabağlar İlçe Başkanı)
  •  Muharrem Dayanç

Karar öncesi kritik istişare

İl başkanı ataması sadece bir ajanda meselesi olmayacak. İddialara göre son karar verilmeden önce İzmir’in önemli kurmayları dinlenecek.

Sürecin; Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, Genel Sekreter Rıfat Nalbantoğlu ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’a sorulduktan ve onlarla yapılacak istişarelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.