Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir dayanışma için deprem bölgesinde; Osmaniye'nin yaralarını İzmir sarıyor!

CHP İzmir dayanışma için deprem bölgesinde; Osmaniye'nin yaralarını İzmir sarıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, deprem bölgesine gitti. Aslanoğlu ve il yönetimi deprem bölgesindeki inceleme ve temaslarına Adana'dan başladı. İki gün sürecek programda Adana ve Osmaniye'de dayanışma ziyaretleri gerçekleştiriliyor.

  • Ege Postası
  • 27.02.2023 - 11:02
  • Güncelleme: 27.02.2023 - 22:20

EGEPOSTASI- Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramnamaraş merkezli meydana gelen depremlerle sarsıldı. 7,7 büyüklüğünde Pazarcık ve 7,6 büyüklüğünde Elbistan'da meydana gelen depremler 11 ilde yıkıma neden olmuştu.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Elazığ'da on binlerce yurttaş hayatını kaybederken, yüz binden fazla kişi yaralandı.

Deprem bölgesine yönelik seferbelik sürerken, CHP İzmir İl Yönetimi, dayanışmanın sürekli hale getirilmesi ve koordinasyonun sağlanması için bölgeye gitti.

Şenol Aslanoğlu ve il yönetim kurulu iki gün sürecek olan dayanışma ziyaretlerine Adana ile başladı.

Aslanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı makamında ziyaret edip ardından da CHP Adana İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Mehmet Çelebi ve yönetimi bir araya geldi. 

Aslanoğlu ziyaretlere ilişkin sosyal medyadan, "Güne, il yönetimimiz ile birlikte depremin vurduğu 11 ilden biri olan Adana’da başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ile bir araya geldik. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İzmir dayanışmasıyla acıları paylaşarak yaraları sarmaya devam edeceğiz.

Adana’da dayanışma ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Adana İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanımız Mehmet Çelebi ve yönetimi ile buluştuk. Deprem bizim dayanışmamızdan büyük değil, bu felaket günlerini birlikte atlatacağız." dedi.

"İZMİR HALKI ADINA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ SUNDUK"

İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Adana temaslarına ilişkin yaptığı değerlendirmede “İl yönetim kurulu olarak Adana ve Osmaniye’ye dayanışma ziyaretleri düzenliyoruz. İlk olarak Adana büyükşehir belediye başkanımız Zeydan Karalar’a İzmir halkı adına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kendisi de gösterdiğimiz dayanışma ve İzmir halkının desteği için teşekkürlerini sundu. Adana hem kendi yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da depremden daha çok etkilenen illerin yardımına koşuyor. Belediye başkanımız Zeydan Karalar bu anlamada örnek bir çalışma yürütüyor. Burada, CHP Adana il başkanlığımızı da ziyaret ederek il başkanımız Mehmet Çelebi’den yaptıkları çalışmalar ve bizim yapabileceklerimiz hakkında bilgi aldık. Adana ile ihtiyaç duymaları halinde dayanışacak ve Adana halkının yanında olacağız” dedi.

Şenol Aslanoğlu ve il yönetim kurulu, Adana temaslarının ardından Osmaniye’ye geçerek, İzmir büyükşehir belediyesinin kentte kurduğu Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret etti, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Koordinasyon merkezinde Osmaniyeli vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten ve sohbet eden Aslanoğlu, ziyarete ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

OSMANİYE’NİN YARALARINI İZMİR SARIYOR  

İzmir büyükşehir belediyemiz felaketi yaşadığımız günden bu güne inanılmaz bir dayanışma ve çalışma performansı gösteriyor. Büyükşehir belediyemiz depremin hemen ardından Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta afet koordinasyon merkezleri oluşturdu. Buralarda çadır kent ve konteyner yaşam alanları kuruldu. CHP’li 11 Büyükşehir belediyesinin deprem bölgesindeki illerin koordinasyonu için iş bölümü yapmasıyla, Osmaniye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonuna verildi. Burada, çalışmaları yerinde gördüğünüzde, depremzede vatandaşlarımızın yaralarının nasıl sarılmaya başlandığını, bu koordinasyon merkezi sayesinde bölge insanlarına nasıl destek verildiğini ve bu desteğin insanlarımız üzerindeki olumlu etkisini çok daha iyi anlıyorsunuz. İzmir büyükşehir belediyemiz tarafından kurulan Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezi’nde çok büyük bir işe imza atılıyor.

Bu merkezden çıkan ekipler günlük olarak, buradaki insanlarımızın gıda, hijyen paketi, çadır, battaniye ve kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşılıyor. Yine tarım ve hayvancılıkla uğraşan Osmaniyelilerin ihtiyaçları da “Başka Bir Tarım Mümkün” çatısı altında büyükşehir belediyemiz tarafından karşılanmaya başlanmış durumda. Şu ana kadar 2 tır hayvan yemi üreticilere dağıtıldı. Bu bölgede tarımın deprem sonrası ayağa kaldırılması içinde kooperatifleşme modelinin hazırlıkları şimdiden başlamış durumda. Elbette bu hizmetler anlatılmakla bitmez ve dile kolay geliyor ama gerçekten çok büyük bir yardım organizasyonu ve ekiplerin büyük fedakarlıklarıyla Osmaniye’nin yaraları sarılmaya çalışılıyor. İnsan bu organizasyonu görünce, İzmir adına ve İzmir dayanışmasını başlatan ve yaşatan tüm İzmirliler adına hem gurur duyuyor hem de duygulanıyor. Osmaniye’yi tüm ilçeleriyle yeniden ayağa kaldırmak, buradaki vatandaşlarımızın zor günlerinde yanında olmak adına verilen tüm emekler için, başta büyükşehir belediye başkanımız Sayın Tunç Soyer ve çalışma arkadaşları olmak üzere, bu dayanışmaya destek olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Osmaniye’de hem koordinasyon merkezi içinde hem kentin tüm sokak ve ilçelerindeki vatandaşların ihtiyaçları büyükşehir belediyemizin organizasyonu ve İzmir dayanışmasıyla sağlanıyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı felaketin izlerini silmek için ekipler ve gönüllüler çok büyük bir gayret sarf ediyor. İzmir büyükşehir belediyemiz Osmaniye’ye adeta bir annenin yavrusuna sahip çıktığı gibi sahip çıkıyor. Şimdi bize düşen bu dayanışmayı sürekli kılmak ve el birliği ile bu zor günleri birlikte aşmaktır.

TÜM İLÇELER ZİYARET EDİLECEK

Aslanoğlu ve il yönetiminin, Osmaniye ziyaretinin ikinci gününde Kadirli, Düziçi, Sumbas, Hasanbeyli, Bahçe ve Toprakkale ilçelerinde vatandaşların istek ve ihtiyaçlarını dinleyecekleri bildirildi.

"BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM ETMELİYİZ"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, " İzmir Büyükşehir Belediyemizin Osmaniye’de oluşturduğu Deprem Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ettik. Burada acil çözüm ekipleri ile, yardım tırlarıyla desteği büyüten, koordinasyonu sağlayan belediye çalışanlarımız ve canla başla çalışan gönüllülerimiz ile görüştük.Dayanışmayı sürdürerek yaralarımız sarılana kadar, Osmaniye'den elimizi çekmeyeceğiz. Genel afet koordinasyonu İzmir Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği Osmaniye’de, aşevi sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün hizmetini sürdürüyor. Osmaniye’nin mahalle ve köylerine gıda, giysi ve battaniye yardımları koordineli bir şekilde devam ediyor. Gece gündüz demeden 24 saat çalışarak, barınmadan, psikososyal desteğe kadar yaraları sarmaya çalışan onlarca çalışan ve gönüllü ile birlikteyiz. Felaket günlerini atlatmak için birbirimize sahip çıkmaya devam etmemiz lazım." dedi

"OSMANİYE HALKININ YANINDAYIZ"

Aslanoğlu, "Osmaniye’de vatandaşlarımızla bir araya geldik Yaşadığımız acıları paylaşarak birbirimizden güç almaya ve bölgedeki ihtiyaçları tespit ederek yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. İl yöneticilerimiz ile ziyaret ettiğimiz Osmaniye halkının yanındayız.Bu felakette hayatını kaybeden hemşehrilerimizin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi.

Aslanoğlu, "Osmaniye halkının dertlerini dinlemeye, ihtiyaçları belirlemek için sokak sokak gezmeye devam ediyoruz. Yıkımın boyutları ne kadar ağır olsa da, gün yaraları hep birlikte sarma günüdür." dedi.

"ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALACAK"

Aslanoğlu ve il yönetimi Adana ve Osmaniye'den sonra depremden en çok etkilnen illerin başında gelen Hatay'a geçti. Aslanoğlu, "Günlerdir çadır talebinin dile getirildiği afet bölgesinde Hatay’dayız. Sorunları yerinde dinleyip çözüm üretmek için vatandaşlarımızın yanındayız. Acılar paylaştıkça azalacak ve hep birlikte yaralarımızı saracağız." dedi.

Aslanoğlu, "Adana ve Osmaniye’nin ardından dayanışma ziyaretlerimiz için Hatay’dayız. Hatay İl Başkanımız Hakan Tiryaki ve yönetimi ile buluştuk. Deprem yaralarının ivedilikle sarılması için çalışarak felaket günlerini birlikte atlatacağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.