
CHP İzmir İl Kongresi'nin divan başkanı belli oldu
'Dayatma aday' tartışmalarının yaşanmasıyla gündemden düşmeyen CHP İzmir İl Kongresi'ni yönetecek divan başkanı belli oldu.
- Ege Postası
- 13.10.2025 - 14:17
- Güncelleme: 13.10.2025 - 20:43
EGE POSTASI - 17 Ekim'de Cuma günü Fuar'daki Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşecek CHP İzmir İl Kongresi öncesi gözler bugün çıkması beklenen tutuklu İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun tahliyesindeyken flaş bir gelişme yaşandı. Son olarak CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı'nın da divan başkanlığını yapan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in CHP İzmir İl Kongresi'nin divan başkanı olacağı öğrenildi.
TEK ADAY ASLANOĞLU OLACAK TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR
CHP Genel Merkezi'nin tutuklu İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun tek aday olarak kongreye gidilmesini hem ilçe başkanlarına hem de belediye başkanlarına 'iletmesi'nden sonra, İzmir örgütünde rahatsızlıklar yaşanmıştı. Şenol Aslanoğlu'nun bugün gerçekleşen kooperatif davasında tahliye olması durumunda örgütün Aslanoğlu'nun karşısına bir aday çıkarıp çıkarmayacağı belirsizliğini koruyor. Tam da bu süreçte Genel Merkez'in Murat Emir'i CHP İzmir İl Kongresi'nin Divan Başkanı olarak görevlindirmesi ise kulislerde 'Genel Merkez Aslanoğlu'nun tek aday olduğu bir kongre gerçekleştirmek için bastırıyor' yorumlarına neden oldu.
Yorum Yazın