Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Doğu Masası heyetinden Karkamış şehitlerinin ailelerine taziye

CHP Doğu Masası heyetinden Karkamış şehitlerinin ailelerine taziye

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki Doğu Masası heyeti, Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki havan saldırısında yaşamını yitiren 5 yaşındaki Hasan Karataş ve öğretmen Ayşenur Kalkan’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. CHP heyetine, ilçedeki beş okuldan üçünün hedef alındığı anlatıldı. Karataş’ın babası Zeki Karataş, “Hep hedefler okullar, askeriyenin olduğu yer, karakol. Oraları zaten her zaman hedef alıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.11.2022 - 17:16

Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki Doğu Masası heyeti, bugün, teröristlerin havan saldırısı düzenlediği Karkamış’a gitti. Salıcı ve beraberindeki CHP heyeti, Karkamış’ta havan mermisi isabet eden ev ile Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde de incelemelerde bulundu.

Salıcı ve beraberindeki heyet, ilk olarak, havan saldırısında yaşamını yitiren ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeni olan 5 yaşındaki Hasan Karataş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette sırasında CHP heyetine Mahir Polat eşlik etti ve olayın nasıl olduğunu anlattı. Polat, ilçedeki beş okuldan üçünün hedef alındığına dikkat çekti. Baba Zeki Karataş da daha önce de kayınpederinin evinin arkasına havan düştüğünü kaydederek, “Hep hedefler okullar, askeriyenin olduğu yer, karakol. Oraları zaten her zaman hedef alıyor” dedi. Karataş, saldırıda yaralanan ve 5 aylık hamile olan kardeşi Büşra Karataş’ın tedavisinin de sürdüğünü aktardı.

CHP heyeti, taziye ziyaretinin ardından Karkamış Gümrük Sınır Kapısı’nda saldırıya uğrayan okulu ziyaret etti. Burada CHP’li Polat, okulun hemen önündeki TIR olmasa şarapnel parçalarının öğrencileri hedef alacağını ve saldırının daha büyük bir facia ile sonuçlanmış olabileceğini anlattı. CHP heyeti, daha sonra öğretmen Ayşenur Alkan’ın hayatını kaybettiği Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gitti. CHP’li Polat, “Buradaki müdür, 9 yılık öğretmenmiş, tecrübeliymiş, sesleri duyunca öğrencileri aşağı indirmişler. Öğrencileri indirmeseler burada daha fazla kayıp olabilirdi” dedi.

CHP heyetine eşlik eden Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan da Salıcı’ya, “Direkt okullar hedef alınmış. Direkt eğitim sistemine ve vatandaşa yönelik bir saldırı olmuş” diye bilgi verdi.

“TEDBİR ESAS. TEDBİRİNİ AL, SONRASI TEVEKKÜL”

Salıcı ve beraberindeki heyet, Ayşenur Alkan için oluşturulan taziye çadırını da ziyaret etti ve baba Mustafa Alkan’a başsağlığı dileklerini iletti. Salıcı, burada, “Tedbir esas. Biz, işin tedbir tarafına bakıyoruz. Sen tedbirini al, sonrası tevekkül. Tedbir almazsak tevekkül olmaz. Bizim mümkün olduğu kadar tedbir, güvenlik taraflarına özen göstermemiz lazım” dedi. Belediye Başkanı Doğan, burada Salıcı’ya, hedef alınan üç okuldaki öğretmenlerin çocukları sığınağa indirmesi sonucu felaketin önlendiğini aktardı. Salıcı ise “Kolay değil, çocukların olduğu yere saldırıda bulunuluyor. O panik duygusuyla insanlar farkına da varamayabilirlerdi, ne yapacaklarını bilemeyebilirlerdi. Kolay bir mesele değil” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.