CHP Buca'da kriz son buldu: Yeni başkan belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanlığı’nda Çağdaş Kaya’nın görevden alınmasının ardından boşalan koltuğa geçecek isim belli oldu. İzmir İl Başkanlığı ile Merkez Yürütme Kurulu’nun yürüttüğü temasların ardından Suat Bulut göreve getirildi.
- Ege Postası
- 11.02.2026 - 20:12
- Güncelleme: 11.02.2026 - 21:56
EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanlığı’nda Çağdaş Kaya görevden alınmış, yönetim kurulu üyelerinin de görevlerini bırakmasıyla ilçe örgütünde boşluk ve kriz meydana gelmişti. Yaşanan gelişme üzerine CHP İzmir İl Başkanlığı devreye girerek sürecin çözümü için çalışma başlattı.
BULUT'TA UZLAŞI SAĞLANDI
CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ile Gökhan Zeybek’in İzmir’de yaptığı görüşmelerin ardından ilçe başkanlığı için Suat Bulut ismi üzerinde uzlaşı sağlandı. Sürecin ilk aşamasında Hüseyin Duyan’ın adı gündeme gelmiş ancak bu öneri genel merkez tarafından uygun bulunmamıştı. Son aşamada örgüt içindeki değerlendirmelerle Bulut üzerinde mutabakata varıldı.

İstifa eden yöneticilerin görevlerine geri döndüğü, Suat Bulut’un da ilçe başkanlığı görevini kabul ettiği öğrenildi. Bulut’un yeni yönetim kurulu ile birlikte bu akşam saat 19.00’da ilk toplantısını yapacağı bildirildi.
Yorum Yazın