Dolar 32,3627
%-0.23
Euro 34,7598
%0.05
Altın 2.438,650
%0
Bist-100 10.018,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’in EXPO planlarına ‘Erdoğan vetosu’

Büyükşehir’in EXPO planlarına ‘Erdoğan vetosu’

İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı ve Yeşildere’de hayata geçirilmesi planlanan Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO)’una ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Kentte büyük tartışmalara neden olan, AK Parti ve CHP’yi yine karşı karşıya getiren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmalarına başladığı bölge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzaladığı kararla ‘afete maruz bölge’ ilan edildi. Kararla birlikte bölgede çalışma yapılmasının önü kapatılmış oldu.

  • Ege Postası
  • 28.12.2022 - 19:36

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı ve Yeşildere’de hayata geçirilmesi planlanan Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO)’una ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de düzenlenecek olan “müjde” olarak duyurduğu Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO) olarak Yeşildere bölgesinin seçildiği duyurmuştu.

Soyer’in açıklamasının ardından AK Parti ve CHP arasından yeni bir tartışmanın kapılarını aralamıştı. AK Parti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bölgede dönüşüm planları olduğunu belirtip alanda EXPO yapılamayacağını ve halkın mağdur olacağını belirtirken bölge halkı da “Para değil, yerinde kentsel dönüşüm istiyoruz” diyerek planlara tepki göstermişti.

8 Temmuz tarihinde askı süresi sona eren EXPO planlarına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aralarında olduğu 379 itiraz gelirken itirazları reddeden Büyükşehir, alanda kamulaştırma çalışmalarına başlamıştı.

CUMHURBAŞKANI İMZALI ‘ENGEL’

Yeşildere EXPO planlarına ilişkin tartışmalar devam ederken flaş bir gelişme yaşandı.

Yeşildere bölgesinde EXPO planlarının olduğu alanı da kapsayan alan ‘afete maruz bölge’ olarak ilan edildi.

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak imzalandı. 

Alınan karar kapsamında; bölgede EXPO da dahil olmak üzere herhangi bir yapılaşma ya da proje hayata geçirilmesinin önü kapatılmış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.