Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den depremzedelere bir müjde daha yolda

Büyükşehir’den depremzedelere bir müjde daha yolda

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısında, 30 Ekim 2020 depremi sonrasında Uzundere’deki 221 bağımsız bölüme yerleştirilen depremzedeler için yeni bir önerge gündeme geldi. Konutlardaki ikamet süreleri 31 Aralık 2022 tarihinde son bulan depremzedelerin ikamet sürelerinin Mayıs ayı sonuna kadar uzatılması önerge meclis gündemine gelirken ilgili önerge görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2023 - 18:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısı Ocak ayı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturumda, 30 Ekim 2020 depreminin ardından evsiz kalan bazı depremzedelerin yerleştirildiği Karabağlar Uzundere’de bulunan 224 konuta ilişkin önerge gündeme geldi.

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları mülkiyetinde bulunan Uzundere’deki konutlara yerleştirmişti.
Büyükşehir, konutlarda oturan depremzedelerin elektrik, su ve internet gibi giderlerini de karşılamıştı. 

Depremden 1 yıl sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Sayıştay’da sorun çıkması’ depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmiş ancak koşullar gereği depremzedelerin konutlardaki süresi iki kez daha uzatılmış ve son olarak 31 Aralık 2022’de konutların tahliye edilmesi kararı verilmişti.

BİR UZATMA DAHA YOLDA

Depremzedeler, Büyükşehir’den kira koşulları ve mevcut ekonomik kriz gerekçe gösterilerek ek süre talep ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis oturumunda, 224 bağımsız bölümde ikamet eden ve henüz konutları tahliye edemeyen depremzedelerin barınma süresinin uzatılması gündeme geldi. 

Sürenin, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahsis süresinin uzatılması öngörülürken ortak giderlerinin ve yapacakları elektrik ve su tüketim bedellerinin Belediye tarafından ödenmesine devam edilmesi ile ilgili gündem maddesi meclis gündemine getirildi. 

İlgili gündem maddesi acil kaydı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.