Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den Hatay’a takviye

Büyükşehir’den Hatay’a takviye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dün Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından bölgeye 58 kişilik itfaiye kurtarma ekibi gönderdi. Başkan Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’ İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde 225 araç ve 725 personelle görevdeyiz’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 21.02.2023 - 12:16
  • Güncelleme: 21.02.2023 - 12:16

EGEPOSTASI- Dün Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi 58 kişilik itfaiye kurtarma ekibini bölgeye yönlendirdi.

225 ARAÇ VE 725 PERSONEL SAHADA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 225 araç ve 725 personel ile afet bölgesinde çalışmalara devam ettiğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘’Hatay'da dün meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından Antakya'da konuşlu 58 kişilik itfaiye kurtarma ekibimiz Defne ilçesindeki çalışmalara katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesinde 225 araç ve 725 personelle görevdeyiz. Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki çadır kentimizde günlük ortalama bin depremzede kalıyor. Sağlık birimimizi de sahra hastanesine dönüştürme çalışmalarımız bitiyor. Uzmanlarımız röntgen çekimi ve bazı tahlilleri burada yaparken, yakında ameliyathanemiz de hizmete girecek’’ ifadelerini kullandı.

232 KONTEYNERDEN OLUŞAN KÖY

Kahramanmaraş'ta 232 konteynerli köy oluşturduklarını duyuran Soyer, ‘’Öte yandan İzmir'de paneller halinde ürettiğimiz konteynerlerin montajını Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'deki atölyelerde yapıp kullanıma alıyoruz. Adıyaman kırsalında yardım alamayan köylere, koordinasyon merkezimizdeki üç ekibimiz sıcak yemek ve yardım malzemesi götürüyor. Kahramanmaraş'ta 232 konteynerden oluşan köy kuruyor, insani yardım ve yemek dağıtımı yapıyor, kentin çöplerini topluyoruz. Osmaniye Afet Koordinasyon Merkezimiz'de 200 konteynerlik barınma alanı için çalışıyor. Bir yandan da üç öğün sıcak yemeği depremzedelere ulaştırıyoruz’’ dedi.

‘UMUT HAREKETİ’ BÜYÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Umut Hareketi’ büyümeye devam ediyor. Son verileri sosyal medya hesabından aktaran Soyer, dün akşam 3 tır ve 1 kamyon malzemesinin Osmaniye’ye doğru yola çıktığını belirtti. Soyer açıklamasında, ‘’İzmir'de Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ile APİKAM yardım toplama merkezlerimizde sizlerden gelen yardımları alarak hem bölgeye hem de deprem bölgesinden kentimize gelen afetzedelere ulaştırıyoruz.Dün akşam da 3 tır bir kamyon yardım malzemesini Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'ye yola çıkardık’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.