Dolar 32,4178
%-0.01
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.432,080
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir meclisinde gündem tramvay

Büyükşehir meclisinde gündem tramvay

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına tramvay tartışmaları damga vurdu. DünBaşkan Kocaoğlu'nun katılımıyla hizmete giren Karşıyaka Tramvayı'nda meydana gelen trafik kazası üzerinden belediyeyi eleştiren AK Parti'li Bilal Doğan, tepkisini dile getirdi. Büyükşehir meclisinde gündem tramvay

  • Ege Postası
  • 13.04.2017 - 08:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen Nisan ayının ikinci belediye meclis toplantısında gündem tramvay oldu. Dün akşam saatlerinde Cahar Dudayev Bulvarı üzerindeki tramvay hattında meydana gelen kaza ve bir aracın ağır hasa görmesi sonucunda tramvay seferlerinde yaşanan kesinti sonrasında AK Parti'den hayati uyarılar geldi.

Dikkat trafikte tramvay var

Macar Başkonsolos'tan tramvay övgüsü

DOĞAN: TRAMVAY TEHLİKE SAÇIYOR!

Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan sözlerine tramvay projesine imza atanlara teşekkür ederek başlarken, "İnşaatı sırasında esnaf ve ilçe halkına sıkıntı çektiren bu yatırımın diğer belediye projelerinin aksine tamamlanmış olması sevindirici. Defalarca güzergahı değişen, yapılan işten çok revizyonlarıyla gündeme gelen Karşıyaka Tramvayı'nda Bostanlı Köprüsü bile unutuldu. Dün yaşananların ardından daha vahim olaylar olmasın diye uyarılarda bulunmak istiyoruz. Mavişehir'de alışveriş merkezlerinin olduğu noktada meydana gelen bir trafik kazası bizlere acaba dedirtti. Bu olay yaşanan ihmaller zincirini, tedbirsizliği gösterdi. Bir araç tramvayla çarpıştı, çok şükür can kaybı yaşanmadı ancak seferler durdu. Tramvay bu hali ile yaya ve araç güvenliğini tehdit etmektedir. Bu projede belli ki gereken önlemler alınmamış. Konak Tramvayı için aklımızda birçok soru işareti bulunmaktadır. Tramvay güzergahında benzer kazaların yaşanmaması, can ve mal kaybına yol açmayacağı konusunda çalışma yapılmalıdır. Gereken önlemler alındı m? Uyulması gereken standartlar yerine getirildi m? Tramvay bu hali ile tehlike saçmaktadır" dedi.

PROJE ACELEYE Mİ GELDİ'

Tramvay için önlem alınması yönünde çağrıda bulunan AK Parti'li Doğan, Konak Tramvayı'nın inşaat çalışmaları nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde peş peşe kazalar geldiğine dikkat çekti ve "Eksiklerine rağmen aceleyle açılan bu projenin yurt dışında benzer yatırımları denetleyen ve uygunluk raporu veren bağımsız denetçi kuruluşlar ve uzmanlar ya da üniversitelerce kontrol edilmesini öneriyoruz. Alınacak bilimsel tavsiyeler ve uzman kuruluşların görüşleri doğrultusunda her iki tramvay projesinin acilen yeniden ele alınması gerekmektedir. Yoksa Karşıyaka Tramvayı gereken tedbirler alınmadan ve tam anlamıyla kontrol edilmeden aceleyle mi açıld? Biz İzmirliler adına bu eksiklerin ve yetersizliklerin bir an önce tamamlanmasını diliyoruz" dedi.

"DİNİN YARISI İNSAF"

Doğan'ın eleştirilerine "Dinin yarsı insaf" yanıtını veren Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, "Alelacele açıldı denilen tramvay 1 Haziran’da açılacak. Bu bir deneme safhasıdır. Neden ücretsiz biniyor mille? Dinin yarısı insaf. İyi niyetinizden şüphe etmem ama biraz da insaflı olmak lazım. 1 Haziran'da bir aksilik çıkmazsa biz burayı açacağız. Kaza her zaman olabilir. Bu kaza nasıl oldu biliyor musunu? Bir bayan sürücü kırmızı ışıkta geçmiş, acemilik... Keşke o da olmasaydı. Dünyanın birçok yerinde tramvay var. Ve hep şehir içindedir. İnsanlar dikkatli olur. Deneyeceğiz, eksiklerini fazlalarını göreceğiz, 1 Haziran'da halkın hizmetine sunacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.