Dolar 32,3824
%-0.12
Euro 34,7480
%-0.16
Altın 2.407,300
%-1.14
Bist-100 10.103,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir işçisine sevindiren haber

Büyükşehir işçisine sevindiren haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden İZELMAN'da yaklaşık 6 bin 500 belediye işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri için sendika ve belediye arasında görüşmeler start aldı. İtiraz engeline takılan ve mahkeme süreci nedeniyle yaklaşık 9 ay rötarlı başlayan zam pazarlıklarının ilk toplantısında 67 maddelik sözleşme taslağının yarıya yakın kısmında anlaşma sağlandı. Büyükşehir işçisine sevindiren haber

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 10:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yargıtay'dan gelen nihai kararla toplu sözleşme yetkisini geri alan DİSK Genel-İş Sendikası ile masaya oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, 6 bin 500 İZELMAN çalışanının alacağı zamla ilgili olarak pazarlıklara başladı. Toplu iş sözleşmesi için hazırlanan taslağın yaklaşık yüzde 50'lik kısmı ilk görüşmede kabul edilirken, taraflar Pazartesi günü yeniden bir araya gelecek.
 
ZAM GÖRÜŞMELERİ START ALDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sonucu merakla beklenen toplu sözleşme sürecinde ilk viraj dönüldü. Belediye şirketi İZELMAN A.Ş.'de çalışan 6 bin 500'e yakın sözleşmeli personeli temsil eden DİSK Genel-İş Sendikası 1 ve 3 No'lu Şube yöneticileri ile belediye üst yönetimi arasında gerçekleşen ilk görüşmenin ardından yüzler güldü. 67 maddelik taslak sözleşmede 29 madde üzerinde mutabakata varıldı.
 
BÜYÜK ORANDA UZLAŞMA SAĞLANDI
Sözleşmenin yarıya yakını üzerinde sağlanan anlaşma ile, grev kapsamı dışında kalan 150 personelin sayısının 125'e düşürülmesi, askere giden personelin özlük haklarının aynen devamı, sosyal haklar, yardımlar, izinler, personelin görev  tanımları, disiplin uygulamaları ve özlük haklarında yapılacak iyileştirmelerin bazıları üzerinde anlaşma sağlandı.
 
ÜCRET ZAMLARI VE İKRAMİYELER SONRAKİ TOPLANTIYA
Toplu sözleşmenin kritik maddeleri arasında yer alan ve merakla beklenen taban ücretleri, maaş zamları, yüzde 40 ve yüzde 20 ücret kaybı ile çalışan işçilerin durumu, kıdem ve ihbar tazminatlarının arttırılması, ikramiyeler gibi kalan önemli konular ise, hafta başında gerçekleşecek ilk toplantıdan itibaren değerlendirmeye alınacak.
 
6 BİN 500 PERSONELİ KAPSIYOR
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş.’de çalışan sözleşmeli personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin itirazla başlaması ve sürecin yargıya taşınması ile, 2 yıllık süreci kapsayan yeni toplu iş sözleşmeleri de askıda kalmıştı. Belediye şirketi ile sendika arasında kilitlenen süreç nedeniyle personelin zam umutları mahkemeden gelecek sonuca endekslenmiş ve görüşmeler öncesinde kriz yaşanmıştı. Yargıtay’ın açıkladığı kararla birlikte, işçi ücretleri ve sosyal haklarda iyileştirme, ilave ikramiye, ücret farklarının giderilmesi için gerekli görüşmelerin de önü açılmıştı. Aradan geçen süre zarfında, İzmir Büyükşehir Belediyesi sendika ile yaptığı protokol doğrultusunda İZELMAN işçilerine yaşanan mağduriyetin giderilmesi adına, imzalanacaktoplu iş sözleşmesindeki ücret farklarına mahsuben çifte ikramiye ödemişti. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini yürüten ESHOT Genel Müdürlüğü, su ve kanal hizmetlerini yerine getiren İZSU Genel Müdürlüğü ile idarenin fen işleri dairesi, mezarlıklar dairesi, katı atık dairesi, idari birimler gibi 17 farklı biriminde çalışan sözleşmeli personelin ücret ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler belirlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.