Dolar 32,4475
%0.11
Euro 34,4988
%0.01
Altın 2.467,910
%-0.61
Bist-100 9.554,00
%-1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in yeni şirket yönetimlerine kimler geldi?

Büyükşehir'in yeni şirket yönetimlerine kimler geldi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyeye bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyelerinde değişikliğe gitti. Öte yandan yıllardır Grand Plaza Genel Müdürü olan Hasan İkat’ın aynı şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atandığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 27.03.2023 - 20:22
  • Güncelleme: 27.03.2023 - 21:43

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bazı şirketlerin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerinde değişiklik yaşandı.  Belediyenin önemli şirketlerinden; İZBETON, İZFAŞ ve İZELMAN şirketlerinin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerinde ise bir değişikliğe gidilmeyeceği bildirildi.  

ALTIOK VE ADA GÖREVE

CHP’de milletvekilliği yapan adı sık sık Urla Belediye Başkan adaylığı için geçen Zeynep Altıok Ege Şehir Yapı Planlamanın yeni yönetim kurulu üyesi oldu. Bilim dünyasının önemli isimlerinden, Soyer’in danışmanı Doç. Dr. Serhan Ada İZELMAN yönetim kurulu üyesi oldu. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Ada’yı Venedik Bölge Bürosu’na atamıştı. İZDOĞA’nın yeni genel müdürü Özkan Baturu oldu. İZENERJİ Genel Müdürü Celal Ergi’in İZULAŞ Yönetim kurulu üyesi olduğu ifade edildi.

Grand Plaza Genel Müdürü olan Hasan İkat’ın aynı şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atandığı öğrenildi. İkat’ın yerine kimin geleceği ise henüz netleşmedi.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji A. Ş (İZTEK) İYİ Parti kontenjanından genel müdür olan Nihal Ağca görevinden istifa ederek Adana’dan milletvekili aday adayı oldu. Soyer Ağca’nın yerine henüz atama yapmadı. Atamanın önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği öğrenildi.  

Öte yandan diğer şirketlerin genel müdür ve yönetimlerinde rotasyon olabileceği kaydedildi.

İZULAŞ

Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kılıç’ın yerine Fen İşleri Daire Başkanı Hamdi Ziya Aydın geldi.

EGE ŞEHİR YAPI PLANLAMA

Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Deman Güler, Zeliha Demirel’in görevleri sona erdi. Yerlerine; CHP İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok ve Daire Başkanı Kemal Kılıç geldi.

İZDENİZ

Yönetim Kurulu üyeleri Aktan Akarsu’nun görevi sona erdi. Yerine Serdar Sadi atandı.

İZDOĞA

İYİ Parti kontenjanından İZDOĞA A.Ş. Genel Müdürü olan Ersagun Yücel milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yerine Özkan Baturu atandı.

İZELMAN

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümünden Serhan Ada yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. (gundemebakis.com)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.