Büyükşehir'den yeni hizmet binası için ilk adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördükten sonra yıkılan ana hizmet binasının yeniden yapılması için ilk adımı attı. Konak’taki eski binanın bulunduğu alanda zemin ve temel etüt raporlarının hazırlanması amacıyla 15 Eylül’de ihaleye çıkıyor.
- Ege Postası
- 25.08.2026 - 12:04
- Güncelleme: 25.08.2026 - 13:20
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan ana hizmet binasının yeniden yapımı için yeni bir adım attı. Konak’taki eski hizmet binasının bulunduğu alanda hayata geçirilecek yeni yapı için zemin ve temel etüt raporlarının hazırlanmasını ihaleye çıkardı. Büyükşehir, yeni bina için bakanlık ve koruma kurulu onaylarını daha önce tamamlayarak yapı ruhsatını almıştı.
İHALE 15 EYLÜL'DE
Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilere göre, ihale 15 Eylül 2026 tarihinde saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Çalışma, Konak ilçesi Ahmetağa Mahallesi 7559 ada 1 parselde yapılacak. İhale sonucunda yer tesliminin ardından çalışmaların 75 gün içinde tamamlanması öngörülüyor.
ZEMİN DETAYLI ŞEKİLDE İNCELENECEK
İhale kapsamında yeni hizmet binasının inşa edileceği alanda sondaj, laboratuvar ve jeofizik çalışmalar yapılacak. Zeminin taşıma kapasitesi ve mühendislik özelliklerinin yanı sıra deprem sırasındaki davranışı da çeşitli testlerle incelenecek.
Çalışmalar kapsamında farklı derinliklerde toplam 670 metre jeoteknik sondaj yapılması, sahadan alınacak numunelerin laboratuvar ortamında test edilmesi ve zemin özelliklerinin belirlenmesine yönelik jeofizik ölçümlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Hazırlanacak veriler doğrultusunda parsel bazlı zemin ve temel etüt raporu oluşturulacak.
YENİ BİNA ESKİ YERİNDE YÜKSELECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllar Konak Atatürk Meydanı’nda hizmet veren ana binası, 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar görmesinin ardından boşaltılmış ve 2022 yılında yıkılmıştı.
Yeni hizmet binasının yine aynı alanda yapılması için yürütülen süreçte, gerekli bakanlık ve koruma kurulu onaylarının ardından yapı ruhsatı Şubat 2026’da düzenlenmişti. Zemin ve temel etüdünün tamamlanmasıyla birlikte projenin yapım sürecinde bir aşama daha geride bırakılmış olacak.
Yorum Yazın