Dolar 46,8749
%0.1
Euro 53,7306
%0.4
Altın 6.219,406
%1.36
Bist-100 14.112,89
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Gaziemir’de kamulaştırma hamlesi

Büyükşehir'den Gaziemir’de kamulaştırma hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Çay Mahallesi’nde bulunan ve uygulama imar planında “Belediye Hizmet Alanı” olarak belirlenen taşınmaz için kamulaştırma süreci başlatma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 09.07.2026 - 13:13
  • Güncelleme: 09.07.2026 - 13:56

EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir ilçesinde bulunan bir taşınmazla ilgili kamulaştırma sürecini başlatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin gündemine gelen karara göre, Gaziemir ilçesi Çay Mahallesi’nde yer alan 2310 ada, 1 parsel için kamulaştırma işlemlerine başlanacak.

Söz konusu parselin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “Belediye Hizmet Alanında (Sağlık ve Sosyal Tesis Alanı)” kapsamında kaldığı belirtildi.

KAMULAŞTIRMA KANUNU KAPSAMINDA İŞLEM YAPILACAK

Karar doğrultusunda, taşınmaza ilişkin işlemler 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında yürütülecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma sürecini, bölgede planlanan sağlık ve sosyal tesis alanı düzenlemesi kapsamında başlatacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.