Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyük tepki toplamıştı: Bakanlık o JES için toplantı tarihini açıkladı

Büyük tepki toplamıştı: Bakanlık o JES için toplantı tarihini açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, RE Enerji Yatırım Üretim A.Ş. Aydın Valiliği’nden aldığı izinle İzmir’in Selçuk İlçesi'nde kuracağı ve ÇED sürecinin başlamasıyla büyük tepki toplayan jeotermal ve güneş enerjisi santralinin ÇED süreci hakkında bölge halkını bilgilendirmek için halkın katılımı toplantısı düzenleneceğini duyurdu. 

  • Ege Postası
  • 29.06.2021 - 09:38

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  Geçtiğimiz haftalarda, RE Enerji Yatırım Üretim A.Ş. Aydın Valiliği’nden aldığı izinle İzmir’in Selçuk İlçesi Burgaz Mahallesi’nde jeotermal ve güneş enerjisi santrali kurmak için harekete geçmişti. Proje kapsamında, İzmir’in tarımıyla ünlü ilçesi olan Selçuk'ta 4’ü üretim, 3’ü enjeksiyon olmak üzere 7 derin jeotermal sondaj kuyusu açılması ve ayrıca güneş enerjisi santraliyle de sera tesisi işletmeyi planlanmıştı.

Şirketin JES girişimi çevreciler ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel başta olmak üzere birçok vatandaşın tepkisini çekmişti.

Başkan Sengel, JES’e karşı yapılan eylemde, doğa talanına izin vermeyeceklerini belirterek, “doğal yaşama verdiği telafisiz zararları bilimsel olarak da açık olan endüstriyel enerji ve tarım projelerine izin vermemiz mümkün değildir” demişti.

TOPLANTI İÇİN TARİH VERİLDİ

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, JES için başlatılan ÇED sürecine ilişkin halkın bilgilendirilmesi ve konuya ilişkin soru, görüş ve önerilerin alınması için ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ düzenleneceğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, toplantının 6 Temmuz Salı günü Selçuk Gökçealan Mahallesi'nde yer alan Hasan Fatma Önal Orta Okulunda saat 14.00’te yapılacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.