
Bucasporlu Civar sağlığına kavuştu
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun süre tüberküloz tedavisi gören Buca Spor Kulübü Futbolcusu Civar Çetin sağlığına kavuştu.
- Ege Postası
- 14.03.2016 - 12:41
Civar'ın hastanede tedavisini yapan Eğitim Görevlisi Uz. Dr. M. Şevket Dereli “Tüberküloz, kişinin dengeli beslenmediği düzenli uyku uyumadığı ya da psikolojik olarak çöküntü yaşadığı kısacası yaşam şartlarının bozulup vücut direncinin düştüğü durumlarda ortaya çıkan ve uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalıktır. Civar da bu hastalıktan dolayı kliniğimizde 2 ay süre ile tedavi gördü. Tüberkülozun toplam tedavi süresi 4.5 aydır ilk 2 aylık yoğun tedavi ve yatak istirahati gerektiren dönemi Civar tamamladı. Şuan herhangi bir şekilde diğer kişilere tüberkülozu bulaştırma riski yok. Zaten ilk tedaviyi aldıktan 20-25 gün içinde bulaşma riski tamamen ortadan kalkıyor. Şu an hastamızın durumu gayet iyi" dedi.
Hastalığı yenen ve hayata sımsıkı bağlanarak takımına geri dönen Civar Çetin “Şu an kendimi iyi hissediyorum tedavime devam ediyorum. Benim için verilen sağlık hizmetinden dolayı başta doktorum Şevket Dereli olmak üzere emeği geçen diğer sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim" dedi. (DHA)
Yorum Yazın