
Buca Onat Tüneli madurları için yeni haber: Kira desteği toplu olarak ödenecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Onat Tüneli’nin inşaatı sırasında evi ağır hasar gören vatandaşlara 1 yıl süreyle aylık olarak yapılacağı belirtilen kira yardımı desteğini tek seferde toplu olarak ödeme kararı aldı.
- Ege Postası
- 17.07.2025 - 14:12
- Güncelleme: 17.07.2025 - 15:36
EGE POSTASI - Buca ile Bornova’yı birbirine bağlaması planlanan Buca Onat Tüneli inşaatı sırasında bazı evlerin duvarları yıkıldı ve çatlaklar oluştu.
Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından evi hasar gören vatandaşlara aylık 20 bin TL olmak üzere 1 yıl boyunca kira yardımı yapılmasına karar verildi.
Ardınan Büyükşehir yeni bir karar daha aldı. Buna göre; kira destek yardımı aylık yerine, toplu (240 bin TL) olarak ödenecek.
Belediyenin lgili encümen kararı şu şekilde;
"Belediyemiz uhdesinde yapımı devam eden 'Buca Onat Tüneli İkmal İnşaatı ve (0+62,885-0+880,00) ile (3+450,00-4+200,00) km Arası Bağlantı Yollarının Yapılması İşi kapsamında, Konak ve Bornova İlçe sınırlarında yer alan tünel üstü ve etkileşim alanı dahilinde muhtelif adreslerde bulunan yapılarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Belediyemiz Tehlikeli Yapı Tespit Komisyonunca da bu binalarda yapısal çatlaklarının olması nedeniyle boşaltılarak satınalma sürecine başlanılan yapılarda ikamet etmekte olan vatandaşlarımıza 2025 yılı aylık kira yardım bedelinin, Konak İlçesine bağlı Atamer, Saygı ve Mehmet Akif Mahallelerinde en fazla 12 ay süre ile 20.000,00-TL olarak belirlenmesine ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak olan yardımın aylık olarak değil tek seferde 12*20.000,00 =240.000,00-TL olarak yapılmasına ilişkin Komisyon Raporu hk"
Yorum Yazın