Dolar 32,2325
%-0.32
Euro 34,7699
%-0.12
Altın 2.411,080
%0.73
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Cezaevi için kritik eşik aşıldı: İzmir’in tarihi ihalesinde kazanan belli oldu

Buca Cezaevi için kritik eşik aşıldı: İzmir’in tarihi ihalesinde kazanan belli oldu

30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar gören ve ardından kapatılan Buca Cezaevi’nin yıkılmasına karar verilmişti. Daha önce 3 Şubat tarihinde yıkım işi için ihaleye çıkılmış ancak yüklenici firmanın vazgeçmesiyle iptal edilmişti. Öte yandan; bugün İzmir’in kangren haline gelmiş sorunu Buca Cezaevinin yıkımı için 2. ihale yapıldı. İhaleye katılan 17 firma arasından cezaevinin yıkım işini almaya hak kazanan firma 16 milyon 400 bin liralık teklifle Nermanoğlu Hafriyat oldu.

  • Ege Postası
  • 04.03.2022 - 12:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 1959 yılında inşa edilen 2020 yılında kaldırılmasıyla gündeme gelen Buca Cezaevi, 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar görmüştü. Uzun süre İzmir gündeminde akıbetinin ne olacağı konuşulan cezaevi, 18 Kasım 2020'de tamamen boşalmış ve ardından kapatılmıştı. 

Cezaevi alanının nasıl değerlendirileceği tartışma konusu olurken AK Partili isimler alanın yeşil alan, ticaret alanı ve belediye hizmeti alanı olarak değerlendirileceğini açıklamışlardı.

Öte yandan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ocak ayında cezaevinin yıkım işlemleri için ihaleye çıkma kararı almıştı.

3 Şubat tarihinde gerçekleştirilen ihale, yüklenici firmanın vazgeçmesi nedeniyle iptal edilmişti.

İKİNCİ İHALE YAPILDI

İlk ihalenin iptal edilmesinin ardından Bakanlık bugün cezaevinim yıkımı için ikinci kez ihaleye çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihale kamuya açık olmasına rağmen basın ihale salonuna alınmazken sadece teklif verenler salona alındı. 

İhale için teklif verenler ise salona yüksek güvenlik önlemi ve detaylı arama sonrası alındı. 

İhalede 17 firma teklif verirken, kapalı zarf usulü verilen en yüksek teklif ise 16 milyon lira oldu.

3 FİRMA AÇIK ARTIRMAYLA YARIŞTI

Kapalı zarf usulü verilen tekliflerin açılıp açıklanmasının ardından ihalenin 2. aşamasında en yüksek teklifleri veren 3 firma arasında açık artırma yapıldı.

Açık artırmada yıkım işi ihalesini almaya hak kazanan firma ise Fehmi Nermanoğlu’nun sahibi olduğu Nermanoğlu Hafriyat oldu.

Firma, yıkım işi ihalesini 16 milyon 400 bin liraya aldı.

“PARA KAZANMAK İÇİN DEĞİL PROJENİN İÇİNDE OLMAK İÇİN ALDIK”

İhale sonrasında yıkım işini alan Nermanoğlu Hahriyat sahibi Fehmi Narmanoğlu, ihalenin İzmirli bir firmada kalmasından memnuniyet duyduğunu belirtti ve “Dört gözle beklenen bir yıkım işi… Buca Cezaevi’nin yıkımı olacak. Bizim ikametimiz Buca’da zaten. Bölgenin de hemen hemen bütün büyük projelerini firmamız yapıyor. Önemli bir projeydi bizim için. Para kazanmak için değil de bu projenin içinde olmak için aldık. İzmirli 4-5 firma vardı. Biz bu işi parayı görmeden aldık. Zaten çok kazançlı bir iş de değil. İmaj ve firmamızın geleceği için aldık bu işi” dedi.

“HEDEFİMİZ 45 GÜNDE BİTİRMEK”

Yıkım işinin bitiş tarihine ilişkin de hedeflerini açıklayan Nermanoğlu, “Yönetimimizin de söylemesiyle işlemlere acilen başlanacak. Bugün itibariyle de güvenlik önlemlerini alacağız. Yıkım için bize verilen 90 gün fakat biz 45 gün gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.