Bornova Meclisi’nde beton santrali önergesi gündemde: Yeni tesis talebi!
Bornova Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında mevcut beton santralinin ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığı gerekçesiyle yeni bir santral alımına yönelik önerge gündeme geldi. Önergede, hizmet kapasitesinin artırılması için yeni tesisin hayata geçirilmesi istenirken, mevcut santralin ise sökülerek talepte bulunan bir kamu kurumuna hibe edilmesi önerildi.
- Ege Postası
- 04.05.2026 - 18:46
- Güncelleme: 04.05.2026 - 19:09
ELİF ŞEYMA AKCA/ EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Vekili Barbaros Reşat Taşer yönetiminde gerçekleştirildi.
MEVCUT SANTRAL YETERSİZ KALDI
Belediyede mevcut beton santralinin ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığı gerekçesiyle yeni bir santral alımına yönelik önerge gündeme geldi. Sunulan önergede, mevcut santralin hem kapasite hem de beton kalitesi açısından yetersiz olduğu vurgulanarak, ilçeye ve İzmir’e katkı sağlaması amacıyla yeni bir beton santrali kurulması gerektiği ifade edildi. Önergede ayrıca, yeni santralin devreye alınmasının ardından mevcut beton santralinin sökülerek talepte bulunan bir kamu kurumuna hibe edileceği de belirtildi.
İlgili önerge Hukuk, Plan, Bütçe, Çevre ve Sağlık komisyonlarına sevk edildi.
'KARDEŞ ŞEHİR' GÜNDEMDE
Adıyaman Belediyesi ile Bornova Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasına yönelik önerge meclis gündemine alındı.
EŞKİ DUYURMUŞTU
Sarnıç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan camiye isim verilmesine ilişkin önerge gündeme geldi. Sunulan önergede, Filiz Sokak No:10 adresinde belediye tarafından inşa edilerek hizmete açılacak camiye “Sarnıç Mescid-i Aksa Camii” adının verilmesi önerildi.
Ayrıca CHP lideri Özgür Özel’in de caminin resmi açılış törenine katılacağı Başkan Eşki tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.
YAPILAN İTİRAZLAR MECLİS GÜNDEMİNE GELDİ
Çamdibi–Altındağ Kesimi Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki imar planına yönelik itiraz gündeme geldi.
Yaklaşık 14 hektarlık alanı kapsayan ve güneyde Sanat Caddesi, kuzey ve doğuda 5501 Sokak, batıda ise 5627 ve 5635 sokaklar arasında kalan bölgeye ilişkin UİP-351109506 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı revizyonuna ilan süresi içinde yapılan itirazlar görüşüldü. Söz konusu madde İmar Komiyonu’na sevk edildi.
Yorum Yazın