Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Meclisi'nde kredi tartışması

Bornova Meclisi'nde kredi tartışması

Bornova Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un yokluğunda gerçekleşti. Başkan vekili Hüseyin Ünal idaresinde gerçekleştirilen mecliste İdlib’de şehit düşen Türk askerleri unutulmazken banka kredileri hakkında yetkilendirme maddesi uzun süren tartışmalara neden oldu. Mecliste şehitler unutulmadı...

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 20:01

OZAN GÜMÜŞ/ EGEPOSTASI- Meclis oturumu başlamadan önce İdlib’de şehit düşen kahraman Türk askerlerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu sonrası AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı ve CHP Grup Sözcüsü İbrahim Ulaş Polat teröre hep birlikte lanet etti. Öte yandan CHP’li Ulaş, şehit cenazelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinin havada kalmasını kınadıklarını ifade etti.

ŞEHİT POLİS ADINA PARK

Bornova Rafetpaşa Mahallesi’nde bulunan parka, Mardin’de şehit düşen Polis Özel Harekat Memuru Kubilay Karaman anısına şehit polisin adının verilmesi mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

UZUN SÜREN KREDİ TARTIŞMASI

Belediyemizin ve iştiraklerimizin 2020 mali yılı bütçesi kapsamında bankalardan nakdi ve gayri nakdi kredi kullanılması mecliste uzun süren bir tartışma yarattı. Bornova Belediyesi iştirakleri olan İZBAŞ ve BORBEL AŞ için 41 milyon 900 liralık kredinin kullanma yetkisinin Başkan Mustafa İduğ’a verilmesine tepki veren AK Parti grubunda AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, Başkan İduğ’un sözü geçen 41 Milyon 900 liralık bütçeyi ne şekilde değerlendireceği konusunda bilgi sahipleri olmadıklarını ve bu sebeple komisyonda ret oyu verdiklerini ifade etti.

AK Partili Taştan’ın sözlerine cevap veren Başkanvekili Ünal, “Kredi nereye kullanılacak diye sormak yanlış. Başkanımız göreve geldiği günden bu yana şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor zaten” diye konuştu.

KREDİNİN NEREYE KULLANILACAĞI BELLİ DEĞİL

Uzun süren kredi tartışmalarına AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da katıldı. Gerekli denetlemelerinin meclis üyeleri tarafından yapılmadığını ve konuyla ilgili bilgi verilmediğini ifade eden Tatlı’ya Başkan Vekili Ünal “Türkiye’de değil ama İzmir’de satan değil, alan tek belediyeyiz. 41 Adet tapu ve 105 adet de aracımız var. Bu tepkinizi anlayamıyorum” dedi. Uzun süren tartışmalara neden olan madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.