
Bodrum'da tehlikeli gerginlik
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için eylem yapan Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) gruba, ellerinde Türk bayrakları ile gelen ve kendilerini Milliyetçi Hareket Parti'li (MHP) olarak tanıtan bir grup saldırmak istedi. 200 kişilik Çevik Kuvvet ekibi, BDP'li grubu kordona alıp, uzaklaştırarak olayların büyümesini önledi.
- Ege Postası
- 13.11.2012 - 11:06
DEV TÜRK BAYRAĞI İLE TEPKİ
Bu sırada, Bodrum'daki Enduro Motosiklet Şampiyonası'nda birinci olan 27 yaşındaki Hacı Özkeskin elinde Türk Bayrağı ile meydana geldi. Polis, Özkeskin'i meydandan uzaklaştırdı. Kısa bir süre sonra bu defa ellerinde Türk bayrakları meydana kendilerini MHP'li olarak tanıtan 60 kişilik bir grup, geldi. Grup, dev Türk Bayrağı açıp, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk, Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atıp, BDP'li gruba doğru yürüyüp, saldırmak istedi. Bunun üzerine Çevik Kuvvet, BDP'lileri çembere alıp, İtfaiye Meydanı'ndaki araçlarına kadar götürerek, alandan uzaklaştırdı.
Gelişmeleri olay yerinde takip eden Bodrum Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Taşbaş, MHP'li gruba terör örgütünün oyununa gelmemeleri için uyarıda bulunarak, "Halkı halka kırdırmak istiyorlar. Tepkinizi en modern ve demokratik şekilde gösterdiniz. Şimdi dağılın ve evlerinize gidin. Aksi takdirde yapacağınız her saldırı ve yanlış adım örgütün işine yarayacak. Asıl hedefleride bu değil m? Duyarlılığınız için teşekkür ediyorum" dedi. Bunun üzerine grup dağıldı.
Yorum Yazın