Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilal Doğan'dan Büyükşehir'e salvo!

Bilal Doğan'dan Büyükşehir'e salvo!

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Yüzde beşlik bir zam hamlesiyle karşı karşıyayız. Hemşerilerimizin kafasında ciddi soru işaretleri var. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "Belediye kar müessesi değildir" sözlerinden hareketle yaptığımız küçük bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl suya zam yapmamış, indirim için uğraşıyor. Muğla'da sadece 25 kuruş ile 50 kuruş arasında zam yapılmış. Edirne'de iki yıldır zam yok. Tekirdağ'da zam yok. Kırklareli'nde 2 yıldır zam yok. Zonguldak'ta belediye meclisi suya zam yapmama kararı aldı” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 12:39
İZMİR - En küçük bir yağmurda, yaz aylarında bile İzmir’in göle döndüğüne dikkat çeken Doğan, “İzmirli hemşerilerimizle hep birlikte görüyoruz. Bunun temel sebebinin Sayın Kocaoğlu’nun 12 yıldır CHP zihniyetli belediyeciliği ile kentin en temel sorunlarının başında gelen altyapı sorununu çözemediğini görüyoruz. Öyle sanıyorum ki Sayın Kocaoğlu görev süresinin sonuna kadar İzmir’in altyapı sorununu da çözecekmiş gibi gözükmüyor. Çünkü kendisinde çok ciddi anlamda vizyon ve ufuk eksikliği var. Hemşerilerimiz yağan yağmurda evleri sular altında kalıyor, araçları nehre dönen caddelerden zor hareket ettiriyorlar. Sürekli vatandaşlarımız ızdırap çekiyorlar. Eğer bu kentin, güzel İzmir’imizin imarla, kanalizasyonlarla ilgili sorunları çözülmüş olsaydı bu sorunların hiçbiriyle karşılaşmayacaktık. İzmir Büyükşehir Belediyesi hissesine genel bütçeden ödenen vergi paylarıyla isteseydi İzmir’de bu sorunu çoktan çözebilirdi. Ancak Sayın Kocaoğlu’nda bunu yapacak ne vizyon, ne ufuk nede bürokrat var. Rahmetli Piriştina’dan devraldığı kadroları bil elinde tutamayıp, İzmir dışından bürokrat ithal eden Sn. Kocaoğlu bu kışta İzmirlilere çile çektirecek gibi gözüküyor. AK Parti Grubu olarak Sayın Kocaoğlu’nda İZSU’ya zam yapacağı yerde İZSU’nun bütçesinden bu kentin su ve kanalizasyonla ilgili sorunlarını bir an önce çözmesini bekliyoruz” dedi.

 BÜYÜKERŞEN’İN SAÇLARI SİZDEN DAHA MI GÜR'
Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yılda suya toplam yüzde 15 zam yaptığını hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Bunlar CHP'li başkanlar tarafından yönetilen ve her fırsatta örnek gösterilen diğer belediyeler. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 2014'te suya yüzde 10, 2015'te yani bu yıl da, yüzde 5'lik zam kararı alıyor. İzmir'in arıtma tesislerini ve kapasitesini örnek gösterebilir, yatırımlar gerekçesiyle zamları savunabilirsiniz. Peki diğer CHP'li belediyeler yatırım yapmıyor m? Bu belediyeler suyla ilgili proje üretmiyor m? Vatandaş "Su pahalı" diyerek isyan edince, benim başım kel dediniz, topu hükümete attınız. Peki, saydığım bu CHP'li belediyeler güzel ülkemizin belediyeleri değil m? Yaşınız gereği saçlarınız beyazlamış olabilir, peki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’in saçları sizden daha mı fazla'”
 
“BELEDİYE KENDİSİNE Mİ DEMOKRAT, HANİ SOSYAL DEMOKRATLIK'”
Geçtiğimiz yaz aylarında konut dışı tarifelerde yapılan indirimi hatırlatan ve vatandaşa çifte standart uygulandığını savunan AK Partili Doğan, hamam işletenlerin konutlardan daha ucuza su kullandığını belirterek, “Bir belediye düşünün ki, kendi binasında kullandığı su, vatandaşın evinde kullandığı sudan daha ucuz. Bunun neresi adalet, bunun neresinde sosyal demokratlı? Yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece kendisine mi demokra? Şimdi zaten pahalı olan, geç okunan, vatandaşlara saç baş yoldurtan bu su daha da pahalıya satılacak. Vatandaş artık el insaf diyor... Sayın Kocaoğlu, elinizi vicdanınıza koyun, gelin bu inadınızdan vazgeçin... Biz size suyu maliyetine satalım, vatandaşın bütçesine katkımız olsun diyoruz. Yapılan yatırımların maliyetini de vatandaşın sırtına yükleyeceksek, nerede kaldı hizmette adalet, hani nerede sosyal demokratlık'” ifadelerini kullandı.

 “ZAM YAPMAYIN, KAÇAKLARI ÖNLEYİN”
Doğan, sudaki kayıp kaçak oranların yeniden artışa geçtiğine dikkat çekerek İzmir’de üretilen suyun üçte birinin boşa gittiğini aktardı. Doğan, vatandaşın sırtına yüklenecek bu yeni zamlar yerine, sudaki kayıp kaçak oranlarını azaltmaya çalışsak daha iyi olmaz m? Son 5 yıl içerisinde su kaçaklarını sadece yüzde 3,7 oranında düşürebilmişiz. Kayıp kaçak oranı da bu yıl yeniden yükselişe geçmiş. Suyumuzun 3'te 1'i halen boşa gidiyor. Altını çiziyorum, bu çalışmalar yeterli değil. Sudaki kayıp kaçak oranı yılın ilk 6 ayında yüzde 32,74 olarak tespit edilmiş. Yani, İzmir'de üretilen 94 milyon 173 bin 854 metreküp suyun sadece 63 milyon 345 bin 972 metreküpü abonelere satılmış. Kalan 30 milyon 827 bin 882 metreküp su ise yolda buhar olmuş. Yani kıt kaynaklarla üretilen suyun üçte biri heba oluyor, eskiyen şebekeler nedeniyle bile bile israf ediliyor. Ne yazık ki, bu sorunu gidermek için ayrılan yatırım tutarı ise, 119 milyon 402 bin lira, yani bütçenin yüzde 10'una bile denk gelmiyor. Ancak İZSU'nun asli görevleri arasında yer almayan konferans, panel gibi etkinlikler ile reklam faaliyetlerine ayrılması öngörülen para ise 340 bin lira. Bunu da İzmirlilerin dikkatine sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.