Dolar 32,4543
%0.1
Euro 34,7724
%-0.09
Altın 2.428,010
%-0.29
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bezircilioğlu’ndan çarpıcı mesaj: Memleketi hizaya sokacağız

Bezircilioğlu’ndan çarpıcı mesaj: Memleketi hizaya sokacağız

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, il yönetimi, ile ve ilçe teşkilatlarıyla bugün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu öncesi topluluğa mesaj veren Bezirlioğlu, ‘’ ’Önce biz hizaya girelim ki, memleketi hizaya sokalım’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 27.02.2023 - 12:14
  • Güncelleme: 27.02.2023 - 12:20

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-İYİ  Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti 3. Olağan Kongresi’nde iki adaylı seçimi kazanarak İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturdu. İYİ Parti İzmir İl Yönetimi bugün Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu öncesi topluluğa mesaj veren Sinan Bezircilioğlu, ‘’Önce biz hizaya girelim ki, memleketi hizaya sokacağız’’ dedi.

Çelenk bırakma törenin ardından basın açıklaması gerçekleştiren Bezircilioğlu, ‘’Daha önce gelmemiz gerekirken maalesef yaşamış olduğumuz çok büyük bir depremden dolayı bir kaç hafta ertelediğimiz bu ziyaretimizde Atamıza şu sözü vermek istiyorum. Atam; yaklaşık 100 yıl öce kurmuş olduğun bu vatanı kanımızla, canımızla, varlığımızla sonsuza dek yaşatmaya ant içiyoruz. Senin kurmuş olduğun bu vatanı, kurucu ve bizi biz yapan değerlerini Türkiye Cumhuriyetinin fabrika ayarlarını tekrar tesis edeceğimize ant içiyoruz. Sana layık bir nesil olmaya ve bizden sonra da sana kayık nesiller yetiştirmeye ant içiyoruz’’ dedi.

EMSAL KARARINA TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı'da, depremzedelere yeni konut gerekçesiyle belediyenin yaptığı "emsal artışı"yla ilgili davada yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Karara İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) kefenli eylem düzenleyerek tepki göstermişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Bezircilioğlu, ‘’Olaylara bakarken kamunun yararına bakmak gerekiyor. İzmir depreminde insanlarımız büyük mağduriyet yaşadı, hala bu mağduriyet giderilemedi. Oradaki mağdurların müteahhitlerle anlaşma noktasında emsal artışı ile beraber üzerlerine düşen yük 3’te 1 oranında düşüyor. Vatandaşın üzerinden yükü alacak bu uygulamayı mahkeme taşımayı anlamakta zorlanıyoruz. İstinaf mahkemesi kamunun, İzmirli hemşehrilerimizin yararına olacak şekilde emsal artışı ile ilgili karar gözden geçirilir’’ dedi.

HATALI İŞLER YERİ VE ZAMANI GELİNCE MASAYA YATIRILIR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bezircilioğlu, ‘’Çok büyük bir alanda çok fazla insanı etkileyen bir afet oldu. 13 milyon bu afetten etkilendi. On binlerce canımız enkaz altında kaldı. Bırakın Türkiye Cumhuriyeti Devletini dünyadaki hiçbir devlet böyle bir yükün altından hemen kalkabilecek bir yapıda değil. İzmir Valimizi ziyaret ettiğimizde 300 tane atom bombası etkisinde olan bir depremden bahsetti. 300 tane Nagazaki’de atılan atom bombası büyüklüğünde bir etki oluşmuş. Japonya 2 tane atom bombasının etkisini bile on yılda anca giderdi. Biz 300 tane atom bombasını maruz kalmışız. Devletimiz elinden geleni yapıyor. Devlet ile hükümeti ayırmak gerekiyor. Devletimiz, 5 bin yıllık Türk Devleti. Yönetenlerde bazı hatalar olabilir. Vatandaşlarımız ağırlığını koyarak orada etkilenen milletimize destek olmuştur. Oradaki depremzede kardeşlerimizin yanında olmuştur. Hatalı işler yeri ve zamanı geldiğinde masaya yatırılır’’ ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLMAK

İYİ Parti’yi Türkiye’de ve İzmir’de birinci parti yapmak için çalıştıklarını aktaran Bezircilioğlu, ‘’Çok büyük bir acı var ama bir yandan hayat devam ediyor. Seçim tarihine karar verecek olanlar üst düzey organlardır. Bize düşen görev seçim ve zaman olursa olsun, teşkilatlarımız ve sandık görevlilerimizle beraber seçime hazır hale gelmek ve başarıyı sağlamak ve Millet İttifakımızın cumhurbaşkanı adayını  seçtirmek, İYİ Partimizi de Türkiye ve İzmir çapında birinci parti olması için elimizden geleni yapmaktır. Demokrasinin tecelli etmesini uygun görüyoruz’’ dedi.

TRİBÜNÜN ÇAĞRISI DEMOKRATİKTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümeti istifaya çağıran tribünleri “şuursuzlukla” itham ederek, “Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir” ifadelerini kullanmıştı.

Altınordu Spor Kulübü’nün geçmiş dönem başkanlığı yapan Bezircilioğlu, seyircisiz maç talebinin demokratik olmadığını belirterek, ‘’Bugüne kadar Türkiye’de karşılaşılmamış bir durum. Zaten Türkiye’de hep son yıllarda ilkleri yaşamaya başladık. Herkesin bir demokratik hakkı var. Tribünlerden de bu şekilde demokrasi ile ilgili talepte bulunulmasını normal karşılıyorum. Seyircisiz maç çok zevksizdir. Böyle demokratik bir çağrıya karşı seyircisiz maç talebi demokratik değil ve spor anlayışı ile uymuyor. Ben öyle bir hataya düşeceklerini zannetmiyorum. Daha özgürlükçü bir Türkiye’de olmak için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.