Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Beyaz Forum’da hekimlere polis müdahalesi

‘Beyaz Forum’da hekimlere polis müdahalesi

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), “Emek bizim, söz bizim” sloganıyla başlattığı “Beyaz Yürüyüş” dün Ankara’da düzenlenen “Beyaz Forum” polisin hekimlere yönelik müdahalesiyle gündeme geldi. Konuya ilişkin konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, amaçlarının TBB’ye ulaşmak olduğunu ancak antidemokratik bir uygulamaya maruz kaldıklarını belirtti ve ‘’ Sanki bir çatışma ortamına provoke edilecek birtakım süreçler yaşandı. Bizim amacımız 200 metre ilerideki TTB’ye gitmekti. Sonuçta bu barikat bir şekilde açıldı ve yüründü. Bu demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken bir şey’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 29.11.2021 - 16:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB), “Emek bizim, söz bizim” sloganıyla başlattığı “Beyaz Yürüyüş” dün Ankara’da düzenlenen “Beyaz Forum” ile sona erdi. Ancak yürüyüş, polisin hekimlere yönelik müdahalesiyle gündeme geldi.

Otobüsten inerek TTB’nin önüne yürümek isteyen İzmirli hekimler, polisin engeliyle karşılaştılar. Konuya ilişkin konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, amaçlarının TBB’ye ulaşmak olduğunu ancak antidemokratik bir uygulamaya maruz kaldıklarını belirtirken yürüyüşe izin verilmesinin ardından herhangi bir sorun çıkmadığını belirtti.

‘’MANTIKSIZ VE ANLAMSIZ BIR DURUM’’

TTB’nin önüne gitmek istediklerinde polis engeliyle karşılaştıklarını ifade eden Başkan Çamlı, ‘’Biz otobüsten indik ve TTB’ye gitmek istedik. Ancak bizim yolumuzu kestiler. Mantıksız ve anlamsız bir durum. 150-200 metrelik bir yoldan bahsediyoruz. Uçarak gidemeyeceğimize göre yürümemiz gerekiyor. Biz yürürken yolu kesmiyoruz bir şey yapmıyoruz. ‘Önlüklerinizi çıkarın’, ‘3 kişiden fazla yürümeyin’ gibi şeyler söylendi. Neye hizmet ettiği anlaşılmayan ne istendiği çok belli olmayan birtakım zorlamalarla karşılaştık. Adeta ortamı geren, ortamda sanki bir düşman taraf varmış gibi davranan… Sonuçta ülkenin onurlu heklimleri onlar. Sanki bir çatışma ortamına provoke edilecek birtakım süreçler yaşandı. Ama sonuçta aklıselim galip geldi ve yöneticilerimiz haklı çıktılar. Bir şekilde oraya yüründü. Yapılması gereken de buydu. En başından böyle bir gerilime neden ihtiyaç vardı, neden böyle bir engelleme yapılmaya çalışıldı anlamak mümkün değil’’ dedi. 

‘’ÖNÜMÜZE BİR DUVAR KURULDU’’

Hiç kimsede darp ya da yaralanma olmadığını belirten Dr. Çamlı, ‘’Sadece yolumuz kesildi. Yürüyüşümüze engel olunmak istendi. Önümüze bir duvar kuruldu. Bir çatışma yaşanmadı’’ diye konuştu.

‘’YER YERİNDEN OYNAMADI’’

Yürüyüşe izin verilmesinin ardından herhangi bir olay yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Çamlı, şunları söyledi; ‘’Biz orada otobüslerimizden ülkenin dört bir yanından gelmiş olan ve bizi TTB’nin önünde bekleyen hekim arkadaşlarımıza ulaşmak için yürümek istedik. Bu, trafiği kapatan provokatif bir şey değildi. Kaldı ki izin verildikten sonra da sorunsuz, olaysız ve sıkıntısız bir şekilde TTB’nin önüne varıldı. Bu süreçte sokaktaki, balkonlardaki ve iş yerlerindeki vatandaşların da yoğun ilgisine mazhar olduk. Halkın hekimlere çok sıcak bir ilgisi ve desteği vardı. Bu da bizi çok mutlu etti. Yürümemize neden izin verilmedi, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. İzin verildikten sonra da olay çıkmadı, yer yerinden oynamadı. Bizim amacımız 200 metre ilerideki TTB’ye gitmekti. Sonuçta bu barikat bir şekilde açıldı ve yüründü. Bu demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken bir şey.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.