Dolar 32,3888
%0.09
Euro 34,7803
%-0.03
Altın 2.396,760
%0
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’daki yangın kontrol altına alındı

Bergama’daki yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Bergama ilçesinde makilik alanda çıkan ve bölgedeki süt tesisine de sıçrayan yangın, yaklaşık 2,5 saatlik çalışma ile kontrol altına alındı. Tesisteki yüzlerce hayvan, tesis çalışanları tarafından meraya salınarak kurtarıldı.

  • Ege Postası
  • 14.07.2022 - 09:54

Çeşme ilçesinde, dün makilik alanda çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, bir yangın haberi de Bergama ilçesinden gelmişti.

Bergama ilçesine bağlı Sagancı köyü mevkiindeki makilik alanda bugün sabah 9:45 sıralarında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevler nedeniyle, İzmir-Çanakkale karayolunun Sağancı mevkii trafiğe kapandı.

Rüzgarın etkisiyle bölgedeki süt işleme tesisine de sıçrayan yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter, 2 uçak ve 11 arazözün yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekipler, yangının sıçradığı tesisin daha fazla etkilenmemesi için yoğun çaba harcadı.

Süt tesisi çalışanları, samanlık ile hayvanların bulunduğu alana sıçrayan yangında yüzlerce hayvanı meraya salarak kurtardı. Tesisteki bazı araçların da yangında hasar gördüğü belirtildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeden ayrılırken İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri soğutma çalışmasını sürdürüyor. (ANKA- İHA))

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.