Dolar 32,2757
%0.04
Euro 34,9544
%-0.08
Altın 2.446,300
%0
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye önünde açlık grevi yapan işçi fenalaştı

Belediye önünde açlık grevi yapan işçi fenalaştı

İzmir'in Menemen ilçesinde, belediyede şoför olarak görev yaparken işine son verilen Ömür Kara (44) 9 Mayıs’tan beri açlık grevi yapıyor. Kara bugün fenalaşırken, gelen sağlık ekibine eylemine devam edeceğini belirtti. 'Bunun arkası ölüm orucudur' demişti...

  • Ege Postası
  • 13.05.2019 - 15:40

EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi'nin taşeron firması Meta-Su'da 1.5 yıl önce sinema personeli olarak işe başlayan Ömür Kara, 28 Mart'ta belediye kadrosuna alındı. Belediyenin çeşitli birimlerinde şoför olarak da görevlendirilen Kara'nın işine geçen 22 Nisan'da 283 belediye çalışanı ile birlikte son verildi. Bunun üzerine Kara, 'Belediyedeki işimden çıkartıldım. Yiyecek ekmeğim kalmadığı için açlık grevi yapıyorum' yazılı döviz açtı ve eyleme başladı.

Menemen Belediye binası önünde açlık grevini 5 gündür sürdüren Kara, bugün fenalaştı.  Kara’nın abisi Ümit Kara hemen 112 acil sevisi aradı. Gelen sağlık ekibi Kara’nın tansiyonunu ve kan şekerini ölçtü, gerekli müdahaleyi yaptı. Sağlık ekibinin hastaneye götürme teklifini geri çeviren Kara, açlık grevini bırakmayacağını dile getirdi.

Öte yandan Ömür Kara açlık grevine başladığı gün, “Hayattan hiçbir beklentim ve umudum kalmadı. O nedenle de açlık grevine başladım. Bunun arkası ise ölüm orucudur" diye konuşmuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.