Dolar 32,3589
%-0.38
Euro 34,7557
%-0.14
Altın 2.392,100
%-1.26
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da tarihi adım: O mahallelerde kat sınırlaması yolda

Bayraklı’da tarihi adım: O mahallelerde kat sınırlaması yolda

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşiminde, ilçe sınırlarında yer alan ve daha önce serbest kat hakkı verilen 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet, Tepekule, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi hususu yeniden gündeme getirildi.  Acil kaydıyla ilgili komisyonlara gönderilen önergelerin kabul edilmesi durumunda bölgedeki yapılar için kat sınırlaması getirilecek.

  • Ege Postası
  • 17.05.2021 - 15:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, belediye bünyesinde hizmet veren ve 30 Ekim depreminin ardından gündeme gelen kentsel dönüşüm üzerine çalışmalar yapması için kurulan, Baybel Genel Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ve Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin genel kurul ve şirket yönetim kurulu başkanları belirlendi.

Alınan kararlara göre; Baybel Genel Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin genel kurul ve şirket yönetim kurulu başkanlığı görevine Berk Ulusal getirilirken, Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin genel kurul ve şirket yönetim kurulu başkanlığı görevine mevcut başkan Gaffar Akkel getirildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce AK Parti grubu adına söz AK Partili meclis üyesi Abdullah Aktaş ve CHP Grubu adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, İsrail’in 10 Mayıs’tan bu güne kadar Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadılar ve konuyla ilgili Birleşmiş Milletleri ve yetkilileri harekete geçmeye davet ettiler.

Oturumda ayrıca, 2020 Yılı Mali Yılı Kesin Hesabı hakkında yapılacak görüşmeler, gündemde tutulmasına ve ikinci oturumda görüşülmesine karar verildi.

KAT SINIRLAMALARI GÜNDEME GELDİ

Daha önceki meclislerde görüşülen ve 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet, Tepekule, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisi hususu yeniden gündeme getirildi.
İlgili mahallelerde bugüne kadar serbest olan ve alandaki yapılara kat sınırlaması getirilmesini öngören gündem maddeleri ikinci oturumda görüşülmek üzere ‘acil’ kaydıyla İmar Komisyonu ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na havale edildi.

İlgili gündem maddelerinde şu ifadelere yer verildi; “14.02.2020 tarih, 7221 sayılı Kanun ve 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesinde yapılan değişiklik doğrultusunda, Bayraklı İlçesinin 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet ve Tepekule Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisinin (PİN-UİP:35226814), Bayraklı Belediye Meclisinin 01.02.2021 tarih ve 25 sayılı kararıyla kabul edilmesini takiben alınan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.04.2021 tarih ve 05.398 sayılı kararında, "... Plan notu şeklinde iletilen kat adetlerinin İlçe Belediyesince 01.07.2021 tarihine kadar imar planlarına aktarılması..." koşulu ile (süreli) uygunluğuna karar verilmiştir. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin söz konusu meclis kararı ile onaylanan plan notunda belirlenen kat adetlerinin imar planlarına aktarılması için Plan ve Proje Müdürlüğümüzce hazırlanan 75. Yıl, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Manavkuyu, Mansuroğlu, Adalet ve Tepekule Mahallelerinde kat adeti belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği önerisi hk.

14.02.2020 tarih, 7221 sayılı Kanun ve 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesinde yapılan değişiklik doğrultusunda, Bayraklı İlçesinin Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman Mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu önerisinin (PİN-UİP:35982541), Bayraklı Belediye Meclisinin 01.02.2021 tarih ve 24 sayılı kararıyla kabul edilmesini takiben alınan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.04.2021 tarih ve 05.399 sayılı kararında, "... Plan notu şeklinde iletilen kat adetlerinin İlçe Belediyesince 01.07.2021 tarihine kadar imar planlarına aktarılması..." koşulu ile (süreli) uygunluğuna karar verilmiştir. Bu doğrultuda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin söz konusu meclis kararı ile onaylanan plan notunda belirlenen kat adetlerinin imar planlarına aktarılması için Plan ve Proje Müdürlüğümüzce hazırlanan Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar ile Org. Nafiz Gürman Mahallelerinde kat adeti belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği önerisi hk.”

HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU KURULDU

Oturumda ayrıca, gündem maddelerine ek olarak CHP grubu tarafından verilen ve meclis bünyesinde Hayvan Hakları Komisyonu kurulamasını öngören önerge oybirliği ile kabul edildi.
Komisyona, CHP Grubu adına İbrahim Balıkçı, Serap Keskin Öztorun ve Hasan Aydemir önerilirken Cumhur İttifakı Grubu’ndan da Emre Demir önerildi.

BAŞKAN SANDAL’DAN PARTİLERE ÇAĞRI

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Başkan Sandal, 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde mahalle gezileri yapacakların söyledi ve tüm partilere ziyaret konusunda çağrıda bulunarak, “Milli bayramlarla ilgili hassasiyetimizi artıracağız. Bu vesileyle 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde mahallelerimizi ziyaret edeceğiz. Bu konuda tüm meclis üyelerimizi ve siyasi partili başkanlarımızı davet ediyoruz. Çünkü milli bayramlar hepimizin ve bu konuda hassasiyet göstermek hepimizin boynunun borcu” dedi.

OTURUMDA YEŞİL ALAN SORUNU

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’a yanıtlaması istemiyle yeşil alan sorusu sordu ve “Sayın Başkan Bayraklı’yı algıyla yönetiyor söylemini ürettik ve siz bunun altını dolduracak hamleler yaptınız. Size ‘Geldiğiniz günden bugüne kaç metrekare yeşil alan yaptınız’ dedik. Geçen gün Milliyet Ege’de bir röportajınız var ve orada iki senede 30 bin metrekare yeşil alan yaptığınızı söylemişsiniz. Biz bunun 15 bin metrekaresini faaliyet raporunda göremedik. Yeşil alandan kastınız nedir. Bu 30 bin metrekarelik yeşil alanı nereye yaptınız? Biz 24 mahalleyi geziyoruz ama göremedik” dedi.

Demir'e cevap veren Başkan Sandal, “Bundan sonraki meclislerde ilgili müdürlüklerimiz, yaptıkları çalışmaları parça parça size anlatacaklar. Ama bu konuda Seyfi Bey sizlere şu anda cevap verebilir”
Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Park ve Bahçeler Müdür Seyfi Küçük, şunları söyledi; “2019’dan bugüne kadar farklı mahallelerde 11 park yapmışız. Bu toplamda 33 bin metrekarelik yeşil alana tekabül ediyor. Dört mahallede ağaçlandırma alanımız var. 55 parkta spor ekipmanı değişimi yapıldı. 2019’dan bugüne kadar ağaçlandırma alanlarıyla birlikte 40 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan çalışması yapıldı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.