Dolar 32,3844
%-0.11
Euro 34,7765
%-0.08
Altın 2.433,730
%-0.05
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da işçi kıyımında flaş iddia: Kan tahlili yaptırmak istiyor

Bayraklı’da işçi kıyımında flaş iddia: Kan tahlili yaptırmak istiyor

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal belediye şirketinde çalışan 84 personeli işten çıkardı. İşçi kıyımının ardından sendika ile gerçekleştirilen toplantının olumsuz geçtiği öğrenildi. İşçilerin yarın iş bırakma eylemi gerçekleştireceği vurgulanırken, DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, çarpıcı bir iddiada bulundu. Yıldız, Önal’ın işçilere kan tahlili yaptırmak istediğini ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 16.04.2024 - 12:03
  • Güncelleme: 16.04.2024 - 12:08

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal, 84 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan personelin 16'sının belediye bünyesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim veren dershanede görev yapan öğretmenlerden oluşması tepki yarattı.  Bayraklı Belediyesi'nde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasından işçi kıyımına tepki geldi.

DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, bugün İrfan Önal ile yapılan toplantının olumsuz geçtiğini aktardı.

“YARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİ”

Yarın iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini aktaran Değer Yıldız, “ Yarın bütün birimlerimızde iş bırakma eylemi yapıyoruz. 11’de ana binada büyük bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Önal işçileri geri almayacağını söyledi. Param yok, bütçem yok, siyasi kararlar bunlar gibi ifadeler kullandı. Kanun belli 1 ayı geçirmiş işçileri biz sendika olarak korumak zorundayız. Artık işçi kadrosuna geçmiş oluyorlar. 1 aylık deneme süreci içerisinde atılmış ise o zaman yapacak bir şeyimiz kalmıyor. İş sadece burada kalmayacak. Bu kıyımın devamını getirme gibi bir dertleri var. Biz de karşılığını vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

“SİYASİ KARARLARIN FATURASINI İŞÇİYE KESİYORLAR”

Önal’ın işçi kıyımının siyasi karar olduğunu dile getiren Yıldız, “Aynı partili isimler birbirinden intikam almaya çalışıyorlar. Siyasi kararların cezasını emekçiler çekiyor. Her işin faturasnı emekçilere kesmek ahlaki değil. Biz yüzde 40 zam almıştık. O zamdan vazgeçilmesi gerketiğini söyledi. Önümüzdeki ay sözleşme var, önümüzdeki ay da aynı sıkıntıları yaşayacağımız belli” dedi.

KAN TAHLİLİ

Öte yandan çarpıcı bir iddiada bulunan Değer Yıldız, İrfan Öanl’ın işçilere kan tahlili yaptırmak istediğini ileri sürdü. Yıldız açıklamasında, “Önal’ın madde kullanımına karşı kan tahlili yapacağız gibi söylemleri de var. Biz ona karşı gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.