Dolar 32,4416
%0.01
Euro 34,9077
%0.48
Altın 2.438,890
%0.01
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da ‘Abin gelsin’ tartışmasında ikinci perde

Bayraklı’da ‘Abin gelsin’ tartışmasında ikinci perde

Bayraklı Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, bir önceki meclis toplantısında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın AK Partili meclis üyesi Emre Demir’e adaylık konusunda kullandığı ‘En büyük abilerin gelsinler, aday olsunlar’ sözleri yeniden gündeme geldi. 

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 18:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, ticaret alanlarının artmasıyla birlikte eğlence mekanları sayılarının da arttığı Adalet Mahallesi sınırlarında kalan 1600 Sokak ve Mansuroğlu Mahallesi sınırlarında kalan 286/7 Sokak üzerinde yer alan iş yerlerinin içkili alan statüsüne alınmasına ilişkin önerge de gündeme geldi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonundan oy birliği, Hukuk, Çevre-Sağlık-İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Kültür, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri, Kadın-Aile ve Çocuk Komisyonlarından ise oyçokluğuyla gelen önerge, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ‘ret’ oylarına karşılık CHP’li meclis üyelerinin kabul oylarıyla birlikte mecliste oyçokluğuyla kabul edildi.

AKTAŞ: SİZİN ABİNİZ NE YAPTI?

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, bir önceki oturumda bazı hususlarda bilgi isterken bir önceki oturumda gündeme gelen ‘abin gelsin’ tartışmasını da açtı ve “Adalet Mahallesi’nde bazı itirazlar kabul edildi. Son durum nedir? Ayrıca geçen mecliste Sayıştay raporu okundu. Bazı noktalar dikkatimizi çekti. Personelin işe alınması, yer değiştirilmesi, görevde yükselmesi gibi durumlara ilişkin hassas prosedürlerin tamamlanmaması, iç kontrol sistemi, norma kadroda iş denetçi kadrosu olmasına rağmen bunların atanmasının yapılmaması gibi hususlar var. Kamu kurmalarında en önemli şeylerden biri iç denetim olmasına rağmen neden denetçi atanmadı? Bununla ilgili bilgi almak istiyoruz. Ayrıca bir önceki mecliste yine birtakım tartışmalar oldu ve olay kişisel durumlara gitti. Başkan Emre arkadaşımıza ‘E büyük abilerin gelsin, aday olsun’ demiştir. Öncelikle bu konuşma başkanına hiç yakışmamıştır. En büyük abiler derken aile üyelerini mi kast etti yoksa parti büyüklerini mi? Eğer parti büyüğüyse bizim en büyük abimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisi de şu anda ülkeyi yönetiyor ve dünyaya oy veriyor. Bu üslup bir belediye başkanına yakışmamıştır. Var mı böyle bir üslup! Bir diğer konu… Sizin abiniz ne yaptı? Türkiye’de 81 il varken 81 ilden aday olamadı kalktı en fazla oy aldığı yerden, İzmir’den aday oldu” dedi.

Aktaş’ın itirazlara ilişkin sorularına yanıt veren belediye başkan yardımcısı Sibel Elçi, “Burada kabul edilen itirazlar Büyükşehir’e gönderildi. Oradan da geçti ve askıya çıkarıldı. Özellikle Folkart’ın karşısında kalan bölge ve başka 3 tane bölgede düzenleme için parselasyon planları aşamasına gelindi” ifadelerini kullandı.

ÖNAL: TARTIŞMA KONUSU YAPMAYA GEREK YOK

Son olarak konuşan Önal ‘abi’ konusunda kısa bir yanıtla, “Partilerin abileri, illerindeki en büyük kişilerdir. Sayın Serdar Başkan bunu söylerken cumhurbaşkanını kast etmediğini bütün meclis ve izleyen herkes biliyordur. Yani böyle bir üslup size de yakışmadı. Bunu tartışma konusu yapmaya gerek yok” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.