Dolar 32,7835
%0.05
Euro 35,0968
%0.02
Altın 2.448,010
%-0.41
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı “Alo moloz” hattıyla daha temiz

Bayraklı “Alo moloz” hattıyla daha temiz

Bayraklı Belediyesi’nin 2009 yılında başlattığı “Alo Moloz” hattı sayesinde 5 yılda yaklaşık 160 bin ton moloz vatandaşların kapısının önünden alındı. Böylece kötü ve çirkin görüntünün önüne geçildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye olarak kaçak moloz dökümüne asla izin vermeyiz” dedi

  • Ege Postası
  • 08.10.2014 - 09:47
Bayraklı Belediyesi Fen işleri ve Temizlik işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler koordineli yürüttüğü çalışma ile kentin çeşitli noktalarına gelişi güzel ya da kaçak dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmasının önüne geçiyor.

YILDA 32 BİN TON
Belediye ekipleri bir yandan kaçak olarak dökülmeye devam eden molozları kaldırırken bir yandan da sorunu kaynağında çözmek için “Alo Moloz” hattı ile çirkin görüntülerin oluşmamasını veya ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi Fen işleri ve Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri yılda ortalama 32 bin ton moloz toplarken, son 5 yılda bu oran 160 bin tona ulaştı.

14 BİN 360 ADRESTEN TOPLANDI
Bayraklı sınırları içinde oturan vatandaşların çoğunlukla ev tadilatı ve eşya yenilemeleri nedeniyle ortaya çıkan inşaat molozlarını ise kapılarının önünden alan ekipler geçtiğimiz yıl 12 bin 3434 adresten eski koltuk, ağaç artığı, yatak, yorgan gibi kullanılmaz durumdaki eşyaları bulundukları yerden alarak belirlenen alanlara boşalttı. Ev tadilatı ve eşya yenilemeleri nedeniyle ortaya çıkan inşaat molozlarını ortadan kaldırmak isteyen vatandaşlar Bayraklı Belediyesinin 477 20 00 numaralı telefonu arayarak molozlarını ücret karşılığında evlerinin önünden aldırabiliyor.

MOLOZ DÖKEN 5 BİN 792 LİRA CEZA ÖDEYECEK
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, 5326 sayılı kabahatler kanunun 41. maddesine göre inşaat atık ve artıklarının toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atılması halinde 179 TL’den başlayıp, 5 bin 792 TL’ye kadar para cezası uygulanacağını belirterek bu konuda uyarıda bulunuyorlar.

KAÇAK MOLOZ DÖKÜMÜNE GÖZYUMMAYIZ!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kaçak moloz dökümlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu durumu görmez gemlemeyeceklerini belirterek, “Ekiplerimizi bu konuda hassas bir çalışma yürütüyor. Kaçak moloz dökümüne göz yummayız. Belediye bünyesinde alo moloz hattı kurduk. Vatandaşlarımız buraya arayarak gerekli yardımı alabilirler” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.