Dolar 32,8363
%0.21
Euro 35,2202
%0.37
Altın 2.441,230
%-0.68
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batan gemiden kurtulanlar

Batan gemiden kurtulanlar

Bütünşehir Yasası gereği 30 Mart itibariyle kapanacak İzmir İl Genel Meclisi’nde görev yapan CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinden az sayıda isim yeniden meclis sıralarında oturma şansı yakaladı. İl Genel’de CHP grubu belediye başkan adayı çıkartamazken, AK Parti’den iki isim başkan adayı olmayı başardı.

  • Ege Postası
  • 04.03.2014 - 14:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlerle birlikte Bütünşehir Yasası gereği il genel meclisleri kapanacak. İzmir İl Genel Meclisi’de 30 Mart’la birlikte  tüm mal varlıklarını,yetkilerini ve kadrosunu devredecek.  İl Genel Meclisi’nde son günlerini yaşayan CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinden bir çoğu yerel seçimler için belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday adayı olurken, az sayıda isim aday olmayı başardı.
 
CHP’DE 13 AK PARTİ’DE 7 İSİM
CHP’de 92 il genel meclis üyesinden 13’ü yeniden meclis sıralarında oturmak için şans yakaladı.  İl Genel Meclisi CHP grubundan belediye başkan adayı çıkmadı. AK Parti ise il genel meclisinden iki ismi belediye başkan adayı olarak gösterdi. 42 AK Partili il genel meclis üyesinden 5’i meclis üyesi adayı olmayı başardı.
 
BALÇOVA’DA 2 İSİM
 CHP’li il genel meclis üyeleri Hüseyin Mumcuoğlu, Onur Koçanalı, Pilot Zeybek, Hakkı Güney, Hakkı Berksü ve Veli Kahraman belediye başkan aday adayı olurken,  hiçbiri aday olmayı başaramadı. Bu isimler dışındaki CHP’li il genel meclis üyelerinin tamamına yakını meclis üyesi aday adayı olurken sadece 13 isim aday olmayı başardı. Mehmet Şenel (Seferhisiar),Yeşim Tekoğlu (Bayraklı), Banu Gençkan (Balçova)Mehmet Maltepe (Narldere), Cem Koç,(Gaziemir),Pilot Zeybek, (Kiraz), Mehmet Soğukkuyu (Beydağ), Sabahattin Tekeli(Beydağ), Metin Tunus (Balçova) Halil Kabasakal(Torbalı)Seyfettin Şen(Urla) Hayrullah Sorkun(Konak), ve  Talat Özışık(Kemalpaşa) meclis üyesi aday olmayı başaran CHP’li il genel meclis üyeleri  oldu.
 
AK PARTİ’DE 2 BAŞKAN ADAYI
AK Parti’de 40 il genel meclis üyesi adayından 7 isim yerel seçimlerde aday olmayı başardı. Süreçte Karabağlar Belediye Başkan aday adayı olan AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu yerel seçimlere Karabağlar birinci sıra meclis üyesi adayı olarak girecek. AK Parti İl Genel Meclis üyeleri içinden iki isim belediye başkan adayı gösterildi. İsmail Sarı Bayraklı,İlhan Kaya ise Bornova’dan başkan adayı oldu. Meclis üyesi adayı olmayı başararak AK Partili il genel meclis üyeleri ise şöyle, “ Hakan Koştu (Bergama), Mustafa Köse (Kemalpaşa)Fatih Taştan (Bornova) ve Mustafa Alper Güldalı (Buca)
 
DEĞİRMENCİ ADAY ADAYI OLMADI 
İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ise süreçte partisinden aday adayı olmadı. Değirmenci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından seçimler sonrasında belediye bünyesinde danışman olarak görevlendirilebileceği konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.