Dolar 32,4160
%-0.07
Euro 34,8203
%0.23
Altın 2.431,310
%-0.3
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den kadın cinayetleri konusunda siyasilere çağrı: Bu konuda siyasette ayrım yok

Başkan Sürekli’den kadın cinayetleri konusunda siyasilere çağrı: Bu konuda siyasette ayrım yok

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Konak Meydanı’nda dolaşarak, meydanda bulunan kadınlara karanfil hediye etti. Etkinlik hakkında konuşan Başkan Sürekli, kadına yönelik şiddetin ve kaıdn cinayetlerinin arttığına dikkat çekti. Konunun siyaset üstü bir konu olduğunu ifade eden Başkan Sürekli, “Bu konuda siyasette ayrım yok. Bütün siyasetçilerin, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi noktasında gerekeni yapacağını biliyorum” 

  • Ege Postası
  • 08.03.2021 - 14:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Konak Meydanı’nda dolaşarak, meydanda bulunan kadınlara karanfil hediye etti. Başkan Sürekli’ye Konak İlçe başkanı Sait Başdaş eşlik etti.

Başkan Sürekli ile konuşan kadın vatandaşlar, Başkan sürekli’ye bir gün değil her gün hatırlanmak istedikleri konusunda sitemde bulunurken, Başkan Sürekli kadınlara haklı olduklarını ve bugünün sembolik olduğunu, kadınların her gün baş tacı olduklarını söyleyerek yanıt verdi.

Öte yandan alanda kuş yemi satan kadın vatandaş, zor koşullarda çalıştıklarını ve yağmurlu havalarda mağdur olduklarını söyleyerek Başkan Sürekli’den bir kulübe ya da stant yapılması talebinde bulundu. Başkan Sürekli ise, bu talebi ilgili mercilere ileteceklerini söyledi.

“KADINLAR İNSANDIR, BİZLER İNSAN OĞLUYUZ” 

Etkinlik hakkında Egepostası’na konuşan Başkan Sürekli, kadınların toplumsal hayattaki önemine vurgu yaparak, “Bugün İzmirimizin 30 ilçesinde il ve ilçe teşkilatlarımızın koordinasyonuyla etkinliklerimizi yapıyoruz. Sabah Milli Piyangocular Odası’nın 8 Mart dolayısıyla düzenlediği bir etkinliğe katıldık. Oradan buraya geldik. Burada da kadınlarımıza karanfil hediye ediyoruz. Bunun yanında alanlarda çalışan kadınlarımız da oldukça fazla. Onlara da karanfil hediye ederek kadınlar gününü kutluyoruz. Tabii ki bu sembolik bir gün. Kadınlar her gün baş tacımız. Onu da hep söylüyoruz. Sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlamak lazım. Zaten biz 19 yıllık iktidarımızda, her gün kadınlarımızı hatırlayarak onların statüsünün geliştirilmesiyle ilgili icraatlerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kadınlar insandır, bizler insan oğluyuz” dedi.

“HÜKÜMETİMİZ MÜCADELESİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYOR”

Son dönemde artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri vakalarına da değinen Başkan Sürekli, konunun siyaset üstü bir konu olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi; “Özellikle son günlerde artan kadına şiddet olaylarını ve kadın cinayetlerini kınıyorum. Bunla ilgili hükümetimiz mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bunların önlenmesi için için de elimizden geleni yapacağız. Bu konuda siyasette ayrım yok. Bütün siyasetçilerin, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi noktasında gerekeni yapacağını biliyorum. Hep birlikte bunu önleyeceğiz. Bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.