Dolar 32,3740
%-0.33
Euro 34,7280
%-0.22
Altın 2.392,720
%-1.24
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer İzmir’in ‘kararış fonu’ faturasını açıkladı: 45 günde 22 bin aileye destek

Başkan Soyer İzmir’in ‘kararış fonu’ faturasını açıkladı: 45 günde 22 bin aileye destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tun Soyer, İzmir’in “kara kış fonu” faturasını paylaştı. Başkan Soyer, 45 gün içinde 22 bin aileye yardım yapıldığını söyledi

  • Ege Postası
  • 19.12.2021 - 12:35

EGEPOSTASI- Türkiye’deki mevcut ekonomik kriz, havaların soğuması ve döviz kurlarındaki kritik artışlarla birlikte daha da hissedilir hale geldi.

Türk lirasının değeri düşerken paranın alım gücü de günden güne erimeye devam ediyor. Bir yandan açlık sınırının altında yaşayan halk bir yandan da her gün gıdadan hammaddeye kadar her şeye art arda gelen zamlar karşısında daha da eziliyor.

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın yoksulluğuna karşılık iktidara “kara kış fonu” çağrısında bulunmuş ancak bir karşılık alamamıştı. 

Kılıçdaroğlu bunun üzerine CHP’li her belediyeye “kara kış fonu” kurmaları ve sosyal yardımları artırmaları talimatını vermişti

Bu kapsamda harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tun Soyer, İzmir’in “kara kış fonu” faturasını paylaştı. Başkan Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 22 bin aileye yardım yapıldığını söyledi.

Soyer paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Karakış destek hattımıza her gün binlerce başvuru geliyor. 45 gün içinde 22 bin aileye nakdi ve gıda yardımı yaptık. Derinleşip yaygınlaşan yoksulluğa seyirci kalmayacağız. Tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanlarında olacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.