Dolar 32,2158
%-0.14
Euro 35,0535
%0.2
Altın 2.471,600
%1.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer AVM'lerin açılacak olmasını yorumladı: Erken bir karar!

Başkan Soyer AVM'lerin açılacak olmasını yorumladı: Erken bir karar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanın Günlüğü paylaşımında bugün AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılmasıyla ilgili görüşünü bildirdi. Erken olduğunu belirten Soyer, "Berber, kuaförler ve AVM’lerin açılmasıyla ilgili hükümetin aldığı kararlar var. Biz buraların dezenfeksiyonu, hijyeni için elimizden geleni yapacağız elbette ama ben özellikle AVM’lerle ilgili kararın erken alındığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 09.05.2020 - 10:21

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, küresel Koronavirüs salgını sonrası başlattığı ‘Başkanın Günlüğü’ dizisindeki paylaşımında bugün AVM'lerin 11 Mayıs'ta açılmasıyla ilgili görüşünü bildirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan AVM’ler normalleşme süreciyle beraber yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AVM'lerin açılacağını şu sözlerle duyurmuştu;

Erdoğan, "Sağlık Bakanlığının ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabilecek. Giyim eşyası, ayakkabı, çanta, züccaciye gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak kaydıyla, 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek."

Başkan Soyer, "Pazartesi günü için de berber, kuaförler ve AVM’lerin açılmasıyla ilgili hükümetin aldığı kararlar var. Biz buraların dezenfeksiyonu, hijyeni için elimizden geleni yapacağız elbette ama ben özellikle AVM’lerle ilgili kararın erken alındığını düşünüyorum ve İzmirlilere ısrarla ‘Zorunlu değilseniz evden çıkmayın’ diyorum." dedi.

Soyer, Başkanın Günlüğü'ne şunları yazdı;

“Günaydın, iyi hafta sonları diliyorum sevgili İzmirliler,

Bugün Cumartesi ve Mayıs’ın dokuzu. İzmir’de yılın en güzel zamanı bu hafta sonu da evlerdeyiz. 

Bu Pazar 65 yaş üstü vatandaşlarımız için sınırlı sokağa çıkma izni var. Biz kendilerine mobil araçla maske temin edeceğiz.

AVM'LERLE İLGİLİ KARAR ERKEN

Pazartesi günü için de berber, kuaförler ve AVM’lerin açılmasıyla ilgili hükümetin aldığı kararlar var. Biz buraların dezenfeksiyonu, hijyeni için elimizden geleni yapacağız elbette ama ben özellikle AVM’lerle ilgili kararın erken alındığını düşünüyorum ve İzmirlilere ısrarla ‘Zorunlu değilseniz evden çıkmayın’ diyorum.

Büyükşehir Belediyesi sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı bu hafta sonu da 19 ekiple asfalt ve yol bakım çalışmaları için görev başında olacak. 

100 BİN HEDEFİ AŞILDI

Dayanışma ağımızla dün 3 bin 198 adet gıda paketini desteklediğimiz ailelere gönderdik. Yola çıktığımızda hedefimiz 100 bin aileydi. Dün itibariyle 107 bin 639 aileye ulaştığımızı iftiharla bilmenizi istiyorum.

DAYANIŞMA SÜRECEK

Duracak mıyı? Hayır! Pandemi süreci bitse de dayanışmamız sürecek. 

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ZÜBEYDE HANIM'A ZİYARET

Yarın Anneler Günü. Belediye başkanlarımızla birlikte en büyük anne, Atamızın annesi Zübeyde Hanım’ın huzurunda olacağız. 

Şimdiden tüm anneleri kutluyor, hepsine sağlıklı, mutlu evlatlarıyla uzun bir ömür diliyorum.

Hoşça kalın, sağlıklı kalın sevgili İzmirliler,”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.