Dolar 32,4315
%0.03
Euro 34,7446
%-0.17
Altın 2.431,300
%-0.15
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Koştu açıkladı: Tartışmalara neden olan projenin ihalesi iptal oldu

Başkan Koştu açıkladı: Tartışmalara neden olan projenin ihalesi iptal oldu

Bergama Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği ve kentte uzun süredir tartışmalara konu olan Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesi iptal edildi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, projeyle ilgili açılan davalar dolayısıyla yer teslimi zamanında yapılamadığı için ihalenin iptal edildiğini ve yeni bir ihaleye çıkılacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 09.04.2022 - 10:56

EGEPOSTASI – Bergama'da 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılacak olan Millet Bahçesi Projesi, kentte tartışmaları da beraberinde getirmiş ve TMMOB’a bağlı odalar ve Büyükşehir Belediyesi’yle Bergama Belediyesi’ni karşı karşıya getirmişti.

Alanın Millet Bahçesine dönüştürülmesi için hazırlanan planların askıya çıkarılmasının ardından tartışmalı planlara bölgede faaliyet gösteren 86 esnaf, İzmir Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve yurttaşlar da itiraz etmiş ve konu yargıya taşınmıştı. Yargı hamlesinin ardından ise hukuka ve mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesi ile 2. ve 5. İdare Mahkemeleri 14 Eylül Stadı’nın yıkım ihalesi için yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

İHALE İPTAL OLDU

Projenin akıbeti belirsizliğini korurken bir gelişme daha yaşandı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediyenin Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda mahkeme sürecinden dolayı yer teslimi zamanında yapılamadığı için projenin TOKİ tarafından yapılan ihalesinin iptal olduğunu açıkladı.

Geçen yıldan bu yana bu projede önemli bir zaman kaybettiklerini belirten Koştu, “Bunlar istenen şeyler değildi. Pandemnin şartlarında esnafımızı koruyup kollamak amacıyla yazı geçirmelerini ve bu projenin gerçekleşmesi için de Eylül ayında bölgenin tahliyesi ricasında bulunduk. Gerekli iş ve işlemler yapıldı, süreci Eylül ve Ekim ayında kadar beklettik, tebligatlar çıktı. Ondan sonra mahkemelerle karşılaştık. Keşke karşılaşmasaydık. Ağustos ayında ihalesi yapılan işin yerini hala teslim edemedik. Bundan dolayı da TOKİ tarafından yapılan ihale iptal oldu. Bu Bergamalıların arzu ettiği bir durum değildi” dedi.

“BU KAMU ZARARIDIR”

Staydum çevresindeki esnafın en başından beri mağdur edilmeyeceğini söylediklerini vurgulayan Koştu, “Geçen sene Temmuz ayında esnafı topladığımızda projemizde esnaf çarşısı da var demiştik. Çeşitli hukuki gerekçelerle kafalar karıştırıldı, insanların kafasına burada yapılacak projeyle ilgili şüpheler düştü. Keşke şüpheler düşürülmeseydi, bize inansalardı. Herkes dava açma hakkına sahip ama mahkemeler de hemen sonuçlanmıyor. Başından daha güdük olan bu davaların bir mahkeme haricinde çoğu da redle sonuçlandı. O mahkeme de diğer mahkemelere bakarak davayı kapattı ve bütün yürütmeyi durdurma kararları kaldırıldı. Kaybeden Bergama oldu. 30 yıldır bu projeyi bekliyorduk. Her belediye başkanı bu projenin yapılması konusunda ısrarcıydı. Benim karşımdaki aday İdris Bey de bu projeyi vaat etti. Davalar açılamsaydı yüzde 30-40 seviyesine gelmiştik. Müteahhit yer teslimi olamadığından alım da yapamadı. Tüm dünyada olduğu gibi fiyat dalgalanmaları oldu. Burada bir maddi kayıp da söz konusu. Geçen sene 82 milyon muhammen bedelle çıktı. Bu sene nasıl çıkacağını hep beraber göreceğiz. Bu gerçekten kamu zararıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.